Afyon'da ilk ders bomba eğitimi

Afyon'da ilk ders bomba eğitimi
10 Eylül 2012 12:11

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit düştüğü patlamanın meydana geldiği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nın hemen yanındaki Ataköy İlköğretim Okulu’nda birinci sınıf öğrencileri uyum eğitimine başladı. İlk günde okul müdürü Birol Karabulut, patlamadan sonra etrafa saçılan bombalar konusunda öğrenci ve velileri uyardı.

2012- 2013 eğitim- öğretim sezonunda ana sınıfı ve birinci sınıflar için uyum eğitimi bugün başladı. 5 Eylül’de meydana gelen patlamada 25 askerin şehit düştüğü Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’na 200 metre uzaklıktaki Ataköy İlköğretim Okulu’na bugün çocuklarını gönderen veliler, büyük tedirginlik yaşıyor.

 
Patlama nedeniyle kapı, pencere ve duvarları hasar gören okulda, ana sınıfı ile birinci sınıflar eğitim-öğretime başladı. Minik öğrencilere anne ve babaları da okulun ilk gününde eşlik etti.

 
OKUL CAMINDA BOMBA FOTOĞRAFLARI

 
Ataköy İlköğretim Okulu Müdürü Birol Karabulut, sınıfların ve öğretmenlerin belirleneceği kura çekimi öncesinde öğrenci ve velileri etrafa saçılan bombalar konusunda uyardı.

 
Bölgeye saçılan bombaların fotoğraflarının camlara asılı olduğu okulda Karabulut, “Mühimmat deposunda patlayan bombalar var. Çok sayıda bomba etrafa saçılmış durumda. Çocuklara biz gerekli uyarıları yapacağız. Veli olarak sizler de çocuklarınızı bomba ya da başka patlayıcı maddelerle oynamamaları konusunda mutlaka uyarın. Öğrencilerimizi defalarca uyarın. Bu tür malzemeleri gördüklerinde polise haber versinler” dedi.

 
ÇOCUKLARI UYARIN

 
Karabulut, ilköğretim çağındaki çocukların çevreye saçılan bombalarla oyun oynama riski olduğunu da hatırlattı.

 
Karabulut, “Büyük çocuklarımız bunu saklamaya çalışabilir, Allah göstermesin acı sonuçlarla karşılaşabiliriz. Çocuklarımızı uyaralım ve kontrol edelim. Çocuklarımızın nerede oynadıklarını iyi takip edin. Merak edip dokunmasınlar, gözden kaçar. Çok ağır sonuçları olabilir” diye konuştu.

 
Karabulut, veliler ve öğrencilerin okula girmesinin ardından yeni başlayan öğrencilere şeker dağıttı. 66 aylık ve üzeri 70, 60- 66 aylık arası 30 öğrenci bulunan Ataköy İlköğretim Okulu’nda, bu yıl toplam 550 öğrenci öğrenim görecek.