Afet konutlarında sorunlar bitmiyor

Afet konutlarında sorunlar bitmiyor
5 Ocak 2013 17:30

Van’da önceki yıl meydana gelen depremlerin ardından depremzedelerin barınmaları için TOKİ tarafından yapılan afet konutlarında sorunlar bitmiyor.

 

 

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı basın açıklamasında konuşan Mehmet Halit Bizan, kendilerinden istenen yakıt ve çevre düzenlemesi bedelini eleştirdi.

 

 

 

Bütçe yedeği adı altında kendilerinden para istendiğini de belirten Bizan, “Buradakilerin çoğu işsiz veya asgari ücretle geçimlerini sağlayan insanlardır. Meydana gelen deprem insanları perişan etti. Bu paraların tarafımızca ödenmesi mümkün değil. Biz yakıt parasını devlet tarafından giderilmesini istiyoruz. Konutlarımızda halen sorunlarımız da çözülmüş değil. Daha taşınmadan firmaların konutlarımızda harcadığı elektrik, su paralarınıda biz ödemek zorunda değiliz. Sayaçlarımızın sıfırlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

 

Çevre düzenlemesi adı altında toplanan paraları da ödemek zorunda olmadıklarını belirten Bizan, konutlar ihale edildiği zaman alt yapıyla birlikte çevre düzenlemesi firmaya ihale edildiği ve kendilerine anahtar teslimi herşey bitmiş şekilde verileceğinin belirtildiğini söyledi. Konutların taksitlerinin başlamadan kendilerinden istenen paranın konutların 2 yıllık taksitlerine tekabül ettiğinide belirten Bizan, “Ayrıca kalorifer kazanı ve elektrik tesisatlarına yapılan harcamalar bizden istenmektedir. Biz bunları ödememek konusunda kararlıyız. Sular akmıyor ve geçici yöntemle taşımalı su veriliyor. Bunun için harcanan paralarda bizden talep ediliyor. Sonradan getirilen su için yaplan hacamaların neden vatandaştan talep edildiğini merak ediyoruz” dedi. Toplanan kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.