Adrenalin tutkusu hayat kurtarma hazzına dönüştü

Adrenalin tutkusu hayat kurtarma hazzına dönüştü
24 Şubat 2013 03:20

SAMSUN’da 2009 yılında kurulan 28 üyeli ‘Offroad Kulübü’, kendi içerisinde 8 kişilik arama ve kurtarma ekibi oluşturdu.

Ekip 112 Ambulans Başhekimliği, İfaiye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden eğitim aldı. Offroad Kulübü Başkanı Ömer Sezgin, adrenalin dolu bu motor sporunu yapan kulüp üyelerinin, sosyal sorumluluk çalışmalarına da büyük önem verdiğini belirterek, “Arkadaşlarımız olumsuz doğa koşullarında zor durumda olan vatandaşlarımızın kurtarılması için tamamen gönüllülük esası ile çalışıyor” dedi.


 
Samsun’da 2009 yılında kurulan Offroad Kulübü üyeleri için düzenlediği kamp ve yarış etkinliklerinin yanı sıra, doğal afetlerde arama ve kurtarma çalışmalarında oynadığı etkin rol ile de büyük dikkat çekti.

28 üyesi bulunan kulüpte 8 kişilik kurtarma ekibi oluşturuldu. 2012 yılında 10 olayda aktif görev alan ekip, özellikle geçen yıl Samsun’da 4 Temmuz ve 7 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketleri ile Salıpazarı İlçesi Konakören Köyü’nde yoğun kar yağışı nedeniyle okullarında 12 öğretmen ve 16 öğrencinin kurtarılması olayında gösterdikleri başarılı performansla dikkat çekti.


 
ARALARINDA DOKTORLAR DA VAR
 
Samsun Offroad Kulübü Başkanı Ömer Sezgin, amaçlarının offroad sporunu sevdirmek ve tanıtmak olduğunu belirterek şunları anlattı:
 
“Üyelerimiz arasında doktor, eczacı esnaf gibi çeşitli iş kollarında çalışan arkadaşlarımız mevcut. 15 günde bir 2 günlük kamplar düzenliyoruz. Ciplerimizle turlar düzenliyoruz. Bunun dışında arama ve kurtarma çalışmalarında hem lojistik destek verdik, hem de birebir kurtarma çalışmalarında görev yaptık. Profesyonel bir arama kurtarma ekibi oluşturduk. Arkadaşlarımız, olumsuz doğa koşullarında zor durumda olan vatandaşlarımızın kurtarılması için tamamen gönüllülük esası ile çalışıyor. Kurtarma ekibimizle yaptığımız sporun adrenalinin yanında, insan hayatını kurtarmanın verdiği büyük bir manevi hazzı da yaşıyoruz.”


 
YURT İÇİ VE DIŞINDA YARIŞLAR

 
Kulübün yönetim kurulu üyesi Okan Çakır, önce hobi olarak bu sporu yapmaya başladıklarını, ancak daha sonra kurumsal bir yapıya kavuştuklarını belirterek şöyle dedi:
 
“Kuruluşumuzdan sonra hem yurt içi hem de yurt dışı sporcu katılımı ile bir çok offroad yarışı düzenledik. Bunun dışında sosyal sorumluluk projelerimizi de gerçekleştiriyoruz. Adrenalini yüksek, riski çok bir spor dalı. Araçlar standart haliyle 20- 25 bin TL arasında alınıp, offroad donamı ile bu maliyet 40- 45 bin TL’ye kadar yükseliyor.”
 
‘İNSANLARA YARDIM ETMEYİ SEVİYORUZ’
 

Kulüp Üyesi ve lojistik sorumlusu Erdoğan Tekel ise, bu sporun ve insanlara yardım etmenin kendilerine büyük bir haz verdiğini dile getirerek şöyle konuştu:
 
“En son kar nedeniyle mahsur kalan öğrencilerin kurtarılması görevine gittik. Öğrencilerin yanına ilk gittiğimizde gözlerinde büyük korku vardı. Ama onları ilçe merkezine getirdiğimizde hem onlar hem de biz mutluluk yaşadık. Biz her zaman arama kurtarma çalışmalarına katılmaya hazırız. Bunun için gerekli eğitimleri aldık. Bu çalışmaları tamamen gönüllü olarak yapıyoruz. Hem bu sporu, hem de elimizdeki mevcut imkanlarla insanlara yardım etmeyi seviyoruz.”