Adnan Polat'a beraat

Adnan Polat'a beraat
6 Haziran 2012 15:27

Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat’ın yargılandığı davada beraat kararı çıktı. Polat ilk açıklamasında, “Niye yargılandım bilmiyorum ama yüce yargı gereğini yaptı” dedi. Adnan Polat, Galatasaray başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü 2006 yılında ‘hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak’ suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında açılan davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Adliye çıkışında açıklama yapan Polat, “Hem çok üzüntülü, hem de çok sevinçli bir gün yaşadım. Niye yargılandım bilmiyorum ama yüce yargı gereğini yaptı” dedi.

Polat konuşurken taraftarlar “Bülent Tulun istifa” diye bağırdı.Denizlispor’a teşvik primi verildiğine dair delil bulunamamasına rağmen ‘görevi kötüye kullanmak’tan yargılanan Galatasaray’ın eski başkanı Polat, iddianamedeki tek şüpheli ve hakkında 7 yıl hapis isteniyordu.

Bugün ilk duruşması yapılan davaya, Fenerbahçe Kulübü müdahil olmak istedi. Ancak Fenerbahçe’nin ‘müdahillik’ talebi ‘suçtan zarar görmedikleri’ gerekçesiyle reddedildi.

Polat, kulüp kasasından çıkışı görünen 1 milyon doları makbuzla belgelendiremediği için İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordu.