Adnan Keskin: ‘Dudak bükmeyin’

Adnan Keskin: ‘Dudak bükmeyin’
24 Ağustos 2013 02:20

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Bornova İlçe Örgütü’nün düzenlediği yemekte yaptığı konuşmada, “Herkesin demokratik hakkına saygı göstermeliyiz. Hiç kimsenin başkasını dışlama hakkı ve özgürlüğü yoktur. Bir partilinin demokratik haklarını, taleplerini kullanmak istemesine diğer bir partilinin dudak bükerek bakma hakkı yoktur. Bu süreçte birbirimize kenetleneceğiz” dedi.

CHP Bornova İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen adalet, özgürlük ve barış yemeği Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Yemeğe CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Sezgin Tanrıkulu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, milletvekilleri, ilçe başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

HÜKÜMETE YÜKLENDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, cumhuriyet tarihinin en sistemli, örgütlü kuşatması ile karşı karşıya kaldıklarını öne sürdü. Ak Parti iktidarının toplumu dönüştürme peşinde olduğunu iddia eden Keskin, “AKP günümüze kadar bu amacına ulaşabilmek için uygulamalarında zamana göre rota değiştirerek hedefine ulaşmaya çalışmaktadır. Çete kuralları uygulamaktadır. Sistemden her gün tuğla çekerek düzeni çökertmeye çalışmaktadır. Türkiye’de köklü bir değişime ihtiyaç vardır. Toplumun beklentilerini kendisine temel hedef seçmiş yeni bir sirkenişe ihtiyaç vardır. İçten ve dıştan pörsütmeye rağmen CHP değişimin adresidir. Partimizin bu işlevi yerine getirebilmesi için hepimizin özen göstermesi gereken kurallar vardır” dedi.

PARTİLİLERİ İKAZ ETTİ

Yerel seçim öncesi partilileri uyaran Keskin, şunları söyledi: “Herkesin demokratik hakkına saygı göstermeliyiz. Hiç kimsenin başkanısın dışlama hakkı ve özgürlüğü yoktur. Bir partilinin demokratik haklarını, taleplerini kullanmak istemesine bir diğer partilinin dudak bükerek bakma hakkı yoktur. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü korumak zorundayız. Uzatınız ellerinizi sarılınız birbirinize ve hep bir ağızdan beraberce haykıralım yaşasın insanca birarada yaşama hedefimiz. Yaşasın bu cumhuriyeti bize emanet eden insanlar, yaşasın onun takipçisi CHP.”

KÜSLÜK OLMAMALI

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Gezi olayları nedeniyle bu toplantıyı erteledik. Hür partiler, sendikalar, üniversiteler, siyasi partiler özlemini duyduğumuz kavramlar. Kendi milletvekillerinin soru sormaya korktuğu bir parti ve genel başkanları bir diktatör” dedi. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Kurtuluş mücadelesine benzer bir mücadeleyi genel başkanımız her yerde sürdürüyor. Bornova’da bu mücadeleyi biz veriyoruz. Sadece yerelde değil iktidar olma mücadelesini veriyoruz. Aramızda dargınlık, küskünlük olmamalı. Aday adayı yarışı olsa da her şeyin üzerinde partimizi tutacağız” dedi. Yemek biletlerinin 100 liradan satıldığı organizasyona yaklaşık bin kişi katıldı.