Adnan Keskin; "AKP'nin acziyeti gözler önünde"

Adnan Keskin; "AKP'nin acziyeti gözler önünde"
3 Eylül 2012 19:28

CHP’li Adnan Keskin, Beytüşşebap saldırısı hakkında açıklama yaptı.

“Türkiye terör konusunda inanacağı ve güveneceği bir iktidar aramaktadır” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin yazılı bir açıklama yaptı. Keskin’in açıklaması şöyle;
 
“Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’nın saldırısı sonucu 10 güvenlik görevlisinin şehit olması ve 7 kişinin yaralanması olayı, Ülkeyi yöneten siyasi iradenin bu mücadeledeki acziyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir.
 
Son günlerde medyada, ”PKK’nın altın vuruşa hazırlanıyor” haberlerine rağmen bölgede saldırıyı püskürtecek önlemler alınmaması dikkat çekicidir.
 
Hakkari’nin Şemdinli ile Çukurca arasında 400 km’lik bir alanın PKK’nın kontrolünde olduğuna ilişkin iddiaların sıcaklığı geçmeden Beytüşşebap’ta böyle bir saldırının gerçekleşmesi ”Nerde bu devlet, ne yapıyor bu hükümet ” sorusunu gündeme getirmiştir.
 
Türkiye terör konusunda inanacağı ve güveneceği bir iktidar aramaktadır. Medyaya ”şehit haberlerini görmeyin” önerinde bulunacak kadar bir zafiyetin sergilenmesi aslında AKP iktidarının çaresizliğinin ve çözümsüzlüğünün somut bir kanıtıdır. Türkiye’nin Güneydoğusu’nda yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan olayların bu hükümetle çözüme kavuşamayacağı algısı toplumda yaygın kanaate dönüşmüş durumdadır.
 
Yaşanan son olaylar, sorunun tüm boyutlarıyla görüşülmesi için TBMM’nin toplanmasını isteyen CHP’nin haklılığını da net bir şekilde ortaya koymuştur. ”Birkaç Mehmet şehit oldu diye TBMM’yi toplamayız’ diyen anlayışın devlet ciddiyetinden uzak bir yaklaşımla olaya hangi gözlükle baktığını halkımızın takdirine bırakmak istiyorum.
 
Beytüşşebap’ta hain saldırı sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum.”