Adliye önünde tiyatrolu protesto

Adliye önünde tiyatrolu protesto
22 Şubat 2013 10:20

KESK İstanbul Şubeler Platformu’na bağlı bir grup, DHKP-C operasyonları kapsamında çok sayıda sendikacının göz altına alınması ve tutuklamaları protesto etmek için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

 

 

 

Gözaltılar ve Tutuklamaları protesto etmek için, İdil Tiyatro Atölyesi oyuncularının oynadığı Kozmik Oda adlı oyuna adliye önünde toplanan grup alkışlarla destek verdi. Sabah saatlerinden itibaren adliye önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup ‘Kesk bizim onurumuzdur, tutuklular serbest bırakılsın’ şeklinde slogan atarken, ‘Baskılar bizi Yıldıramaz, Susmayacağız, Direneceğiz‘ ve ‘Komploları boşa çıkaracağız’ yazılı pankart açtı.

 

 

 

 

 

Basın açıklamasını grup adına KESK üyesi Ali Kılıç okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Daha önce defalarca tanık olduğumuz görüntüler eşliğinde göz altına alınan arkadaşlarımız insanlık dışı hukuksuz bir tutumla karşı karşıya kalmıştır. Bize şu ana kadar gelen bilgilere göre göz altına alınan arkadaşlarımızdan toplam 82’sinin işlemi tamamlanmıştır. Bunlardan emniyet, savcılık ve mahkemecelerce toplam 53’ü serbest bırakılmış, 29’u ise tutuklanmıştır. Geriye kalan diğer arkadaşlarımız da Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa ve Adana’da Adliye’lerinde savcılığa çıkarılmıştır. Tek suçları sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz”

 

 

 

 

 

 

Basın açıklamasının ardından İdil Tiyatro Atölyesi oyuncuları ‘Kozmik Oyun’ adlı tiyatro oyununu oynadı. Oyunda gözaltılar ve tutuklamalar protesto edildi. Grubun adliye önündeki bekleyişi devam ediyor.