Adli Tıp'a soru işaretiyle bakıyorum

Adli Tıp'a soru işaretiyle bakıyorum
2 Kasım 2012 12:19

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Adli Tıp Kurumu’nun ulaştığı sonuçlara hep “soru işaretiyle” baktıklarını bildirdi.

Kart, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Turgut Özal’ın zehirlenme iddialarıyla ilgili soruya, “Adli Tıp’ın kritik konularda yapmış olduğu tespitlere hep kuşkuyla hep soru işaretiyle bakıyorum” karşılığını verdi.
 
-“SİLİVRİ DAVALARI KONUSUNDA ABD’YE BRİFİNGLER VERİLDİ-
 
Kart ABD Ankara Büyükelçiliğinin düzenlediği 24 Kasım 2008 tarihli bir belgeden söz ederek şöyle dedi:

“Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü, Silivri ve bağlı davalarla ilgili olarak ABD Elçiliğine raporlama yapıyor, brifingler veriyor. Yaptıkları açıklama ve değerlendirmelerde, soruşturma ve yargılamalar sonucunda, şüphelilerin mahkûmiyetlerinden emin olduklarını dile getiriyorlar. Soruşturmanın ayrıntılarını anlatıyorlar. Emniyet birimleri yargılama yapıyorlar, hüküm kuruyorlar… Mezkûr belgeye göre; Başbakan Erdoğan’ın, Silivri soruşturması ve bağlı dosyalarla ilgili olarak davayı yürütenlerle haftalık toplantılar yaptıkları ifade ve tespit ediliyor. Ortaya çıkan tablonun özeti şudur; Başbakan, Silivri ve bağlı olaylarla ilgili soruşturma dosyalarının doğrudan içindedir. Kolluk gücü, siyasi iktidarın emir ve talimatları doğrultusunda görev yapmaktadır. Bu çalışmalar yapılırken, ABD mercilerinin izni ve icazeti alınmaktadır. Bilgilendirmeler yapılmaktadır.”

“Şu belgeye karşı Başbakanlık makamının saygınlığı adına bu belgenin tahkiki yapılmalıdır” diyen Kart, “Gerekirse olayı dava boyutuna götürürsünüz. Umarım Başbakan bu cesareti bu sorumluluğu gösterir” açıklaması yaptı.
 
-“BAŞBAKAN O MASADAN KAÇMAK İSTİYOR”-
 

Bir basın mensubunun, “Bu Wikileaks belgesi mi?”sorusuna Kart, “Nitelik olarak evet. Bir resmi belge aslında” yanıtını verdi.

Bir soru üzerine Kart, Başbakan’ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarından rahatsız olduğunu iddia ederek, “Bir kere başlatmış olmanın getirdiği sıkıntıyı yaşıyor Başbakan. Çünkü Anayasa Uzlaşma Komisyonunda müzakere ediliyor. Müzakere kavramı Başbakan’ın bilmediği bir kavram. Başbakan’ın rahatsızlığı buradan geliyor. Başbakan o masadan kaçmak istiyor, gerekçe yaratmak istiyor, bahane yaratmak istiyor. Başbakan gölge etmesin. Orada TBMM görev yapıyor. Başbakan yeter ki gölge etmesin o zaman ben inanıyorum ki biz Başbakan’a rağmen anayasa yapmayı başarırız” diye konuştu.