Adıyaman’da tepki ve hüzün!

Adıyaman’da tepki ve hüzün!
9 Şubat 2023 11:52

Depremin en çok etkilediği iller arasına olan Adıyaman’da kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Enkaz başında yakınlarını bekleyen insanlar, geç müdahale edildiği gerekçesiyle tepkili.

 

 

Mahmut Bozarslan / Amerika’nın Sesi

Fotoğraf: VOA

 

Yeni Mahalle’de bulunan 5 katlı binanın enkazı altına kalan yakınlarını bekleyenler tepkili. Tepkilerinin nedeni enkaza geç müdahale edilmesi.

Depremde yıkılan 5 katlı binanın enkazından canlı çıkarılanlar da olmuş. Enkaz altında kalanların kurtarılması için hummalı bir çalışma sürüyor. Enkaz üzerinde gönüllülerden oluşan bir kurtarma ekibi çalışıyor. Aileler de bu nedenle tepki gösteriyor. Yakınlarını kendi imkanlarıyla çıkardıklarını söyleyen aileler, kurtarma ekiplerinin yetersiz kalmasına tepki gösteriyor.

Başka bir binadan yaralı kurtulan Abidin Coşkun, tedavisinin ardından taburcu oldu. Başka mahalledeki yakınlarının yanına yerleşen Coşkun, yaşadıklarını VOA Türkçe’ye anlattı. İki kız kardeşini de enkazdan çıkaran Coşkun, enkaz altında kalanlara geç müdahale edildiği söyledi.

 

Cenazeler koridorlarda

 

Bu arada depremde hayatını kaybedenlerin cenazeleri teşhis için Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bekletiliyor. Ölü sayısının fazla olması nedeniyle cenazeler, otopsi işlemlerinin ardından koridorlarda bekletilmeye başlandı. Yakınlarını kaybedenler, hastaneye gelerek, cenazeleri bulmaya çalışıyor.

 

Hastane de hasar gördü

 

Yaralıların da getirildiği Eğitim ve Araştırma Hastanesi de depremde hasar gördü. Bazı katlarda fayanslar düşerken, soğutma sistemleri de koptu. Durumu ağır olmayan bazı yararlılar ise koridorlarda bekletildi.

Kentte en fazla hasar gören yer olan Atatürk Bulvarı’nda ise onlarca bina yıkıldı. Arama ve kurtarma çalışmaları gece de aralıksız devam etti.

Öte yandan gönüllüler ana caddelerde ambulans ve kurtarma ekipleri yol açmak için çalışıyor. Araç sıralarının ortasında duran gönüllüler, acil durumlarda araçları yan taraflara yönlendirerek yol açıyor.