Adıyaman’da 1100 çocuk Menzil Cemaati’ne teslim edildi; haberi yapan muhabir tehdit edildi

Adıyaman’da 1100 çocuk Menzil Cemaati’ne teslim edildi; haberi yapan muhabir tehdit edildi
9 Mart 2023 11:45

Menzil Cemaati, Adıyaman’daki köyünde 1100 depremzede çocuğun bulunduğunu açıkladı, çocuklara “tekbir işareti” yaptırdığı görüntüleri paylaştı. Haberi yapan BirGün muhabiri İsmail Arı tehdit edildiğini duyurdu.

 

 

BirGün’de yer alan habere göre, Cemaat, köydeki bu yapılarda toplam 7 bin 100 yetişkin depremzede ile 2 binin üzerinde çocuğun “misafir edildiğini” açıkladı. Yapılan son açıklamaya göre de Menzil Köyü’nde hâlâ 3 bin 850 yetişkin ile bin 1100 çocuk bulunuyor.

Cemaat sosyal medya hesaplarından küçük çocukların “tekbir işareti yaptığı” fotoğrafları “Ne kadar misafirimiz varsa hepsinin gönüllerini ısıtmaya çalıştık” ifadeleriyle paylaştı.

1678350252129-cocuk

Depremin ilk günlerinden bu yana bazı depremzede çocuklara devlet tarafından sahip çıkılmadığı da iddia ediliyor. Bu iddialara ilişkin daha öne açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, “Deprem bölgesinde şu ana kadar ailelerine ulaşılamayan refakatsiz çocuklar konusunda tek yetkili kurum bakanlığımızdır” ifadelerini kullanmıştı.

Menzil Cemaati’nin önemli isimlerinden biri olan Muhammed Saki el Hüseyni de deprem bölgesinden yaptığı paylaşımda askerler ile bir polisin Hüseyni’yi karşılama şekli de dikkat çekti.

Ancak bir süre önce gazeteci Alican Uludağ, Sakarya’da dokuz depremzede çocuğun annelerinin yanından alınarak müftülüğe ait olan, ancak işletmesi İsmailağa Cemaati’ne bağlı vakıf tarafından yürütülen bir yatılı Kur’an kursuna verildiğini ortaya çıkarmıştı. Adem adlı vakıf yöneticisi, “Mahmut Ustaosmanoğlu’nun müridiyim” diyerek “Kurs binası bize ait. Bu çocukları, kalacak yerleri olmadığı için Sakarya Müftüsü bize yönlendirdi. Biz de çocukları koruma altına aldık. Eğitimini Diyanet ile biz veriyoruz” demişti.

 

 

Haberi yapan muhabire tehdit
Muhabir İsmail Arı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Menzil Cemaati ile ilgili 1 haftadır bilgi topluyorum. Durumun farkındalar… Bu yüzden mesajlar atıp tehdit ediyorlar, küfür ediyorlar. Depremzede 1.100 çocuk Menzil’in köyünde ve dahası da var… Bir milim geri atmayacağız. İstedikleri kadar hedef göstersinler, yazacağız” ifadesini kullandı.