‘Adım adım iktidara’

‘Adım adım iktidara’
1 Şubat 2023 10:27

Yeniçağ yazarı Evren Devrim Zelyut, Millet İttifakı’nın altılı liderinin Ankara’da açıkladığı ortak mutabakat metniyle ilgili önemli bir yazı kaleme aldı.

 

 

“İşte gerçek müjde: Ortak Politikalar Mutabakat Metni” başlıklı yazısında Millet İttifakı’nın iktidara yürüdüğünü dile getiren Zelyut, “Altını çiziyorum, benim bir ekonomist olarak gördüğüm, yukarıda da söylediğim gibi sorunların ne olduğunu belirlemiş, ama bundan önemlisi, ne yapılacağına dair Türkiye’nin ‘Yıldızlar Ekibi’ diyeceğimiz bir kadro ile çözümler hazırlamış, bir oluşum karşımızda duruyor…” dedi.

Yazısının diğer bölümünde AKP iktidarının devam etmesi halinde ülkede çözülemez sorunların baş göstereceğini vurgulayan Zelyut, “Vatandaş olarak doğru tercihler yapmalıyız. Aksi takdirde kasırganın gözündeki geçici huzurun tadını çıkarır, ya da tsunami gelmeden son rahat ayları geçirir, ama sonrasında büyük bir felaketle baş başa kalırız…” diye uyardı.

 

İşte Evren Devrim Zelyut’un yazısı şu şekilde:

 

” Altılı Masa adım adım iktidara yürüyor. Dün de halka sorunları nasıl çözeceğine dair atacağı adımları gösteren bir sunum yaptı. Ortak Politikalar Metni denilen belge açıklandı. Bu açıklamaya baktığımda yaşadığımız ağır sorunları çözmeye kararlı bir ekibin ve gerekli planların var olduğunu sevinerek gördüm.
Metinde ana fikir şu: “Temel hedefimiz, Türkiye’yi herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdüğü ve sosyal refah standartlarına ulaştığı, kadınların, çocukların, gençlerin ve tüm vatandaşların geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği mutlu bir ülke haline getirmektir.”