ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt: Diyanet İşleri Başkanı için 2 yılı aşan bir süredir harekete geçilmemesi kabul edilemez

ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt: Diyanet İşleri Başkanı için 2 yılı aşan bir süredir harekete geçilmemesi kabul edilemez
25 Temmuz 2022 10:17

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Ayasofya’nın ibadete açılışında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk’e hakaret eden ve tartışma yaratan “Vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” sözleri hakkında yargı iki yıldır harekete geçmedi.

 

 

ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt Cumhuriyet’e yaptığı değerlendirmede “Bağımsız yargımızın son yıllarda giderek anayasamızın ve yasalarımızın çiğnenmesi eylem ve söylemleri ile ilgili olarak görevini yapmadığını, cumhuriyetimizin temel niteliklerini ve özellikle laiklik ilkesini koruma konusunda duyarsız kaldığını büyük endişe ile izliyoruz” diye konuştu.

 

 

“Erbaş hakkındaki başvurularımız ile ilgili olarak da işlem yapılması şurada dursun, herhangi bir yanıt almamız bile mümkün olamamaktadır” diyen Bozkurt şunları kaydetti:

 

 

“Oysa cumhuriyet savcılarının birincil görevi Cumhuriyet’i korumaktır. Adları bu nedenle cumhuriyet savcısıdır. Türk yargısının Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’e hakaret eden, demeçleri ile kamuoyunda ciddi tartışma yaratan, laikliğe aykırı tutum ve davranışları fütursuzca sergileyerek anayasa ve yasalarımıza meydan okuyan ve üstelik devlet memuru sıfatı taşıyan Diyanet İşleri Başkanı için 2 yılı aşan bir süredir harekete geçmemesi kabul edilemez. Yargı kurumunun görevini yapmasını bekliyor, cumhuriyet savcılarımızı sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz.”