Adaylar 3'e çıktı

Adaylar 3'e çıktı
29 Ağustos 2012 13:49

MHP eski Yozgat Milletvekili Mesut Türker, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayacağını bildirdi.

21. Dönem MHP Yozgat Milletvekili Op.Dr.Mesut Türker yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanlığına adaylığını 2 Eylül Pazar günü Ankara Balgat’taki Anatolia Gösteri Merkezi’nde düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacağını belirtti. Türker kendisine ait internet sitesinde özyaşamına yer verdiği bölümde milletvekilliği dönemiyle ilgili şöyle yazdı:

“Gençlik yıllarımda beri ömrünü Türk Milliyetçiliğine adamış biri olarak büyük umutlarla kurulan DSP, MHP ANAP üçlü koalisyon hükumeti döneminde partimizin başarısı için her türlü çabayı sarf ettim. Ancak hükumet ortağı olarak ortaya konulan icraatlar ve parti üst yönetiminin temsil noktasındaki yetersizlikleri her ülkücü gibi beni de son derece üzmüştür. Bu dönemde yaşanan tüm siyasi yanlışlıklara ve olumsuzluklara karşı tavır koyarak ülküdaşlarımın düşüncelerine tercüman olmaya çalıştım. Parti içi demokrasisinin olmayışı, Türk Kurultaylarının yasaklanmasına karşı çıktım. Ayrıca pişmanlık yasası, af yasası, derviş yasaları, ikiz sözleşmeler ve daha birçok kanun tasarıları başta olmak üzere bağımsızlık ve egemenlik haklarımızı temelden sarsan yasa ve sözleşmelere Türk Milleti adına itiraz ederek hep ret oyu verdim. TBMM’de terör ile ilgili yaptığım konuşmada bebek katili bölücü başı caninin idam dosyasının meclis genel kuruluna getirilmesini istediğim için parti üst yönetimi tarafından partimden ihraç edilmem istendi (terörle ilgili konuşmam meclis tutanaklarında mevcut). Milletvekilliğim sona erdikten sonra MHP üst yönetimi tarafından daha önceki tavırlarımızdan dolayı dışlanmış olmamıza rağmen çizgimizi hiç değiştirmeden hem siyasi hayatımı sürdürdüm hem de milletimize hizmet vermeye devam ettim. Bu arada yapılan milletvekili genel seçimlerinde ülküdaşlarımın isteği doğrultusunda adaylık için yaptığım tüm müracaatlar MHP üst yönetimi tarafından her defasında reddedildi…”