‘Adayın Altılı Masa içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz’

‘Adayın Altılı Masa içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz’
12 Ağustos 2022 09:21

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cumhurbaşkanı adayına ilişkin olarak, “Adayın “Altılı Masa” içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz” ifadesini kullandı.

 
Altı muhalefet partinin bir araya getirerek oluşturduğu ve kamuoyunda “altılı masa” olarak bilinen ittifak içindeki Demokrat Parti liderinden “cumhurbaşkanı adayı” ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda muhalefetin çıkaracağı ortak adayın altılı masa içerisinden olması gerektiğini vurguladı. Uysal paylaşımında “Adayın “Altılı Masa” içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz” ifadesini kullandı.

 

Geçtiğimiz aylarda Afyonkarahisar’da yerel yayın yapan bir radyoda Gazeteci Yazar İsmail Akar’ın konuğu olan Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık yakmıştı. Gültekin Uysal burada yaptığı konuşmada; “Ben Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakarım. Bu manada bizler de gerekli desteği veririz” demişti.