Aday krizine karşı ‘ocak formülü’

Aday krizine karşı ‘ocak formülü’
25 Ağustos 2013 10:11

CHP’de yerel seçim çalışmaları son noktaya gelirken 63 ilin analizleri tamamlandı.

 

 

CHP’de yerel seçim çalışmaları son noktaya gelirken 63 ilin çalışmaları ve analizleri tamamlandı. Değişecek adaylar ocak ayında açıklanacak.

 

Yerel seçim çalışmalarına eski dönemlerin aksine erken başlayan CHP’de, çalışmaların Eylül ortasından tamamlanması ve adayların da Ekim ayından itibaren açıklanması bekleniyor. CHP’nin elindeki belediyelerde de heyecanlı bekleyiş sürerken kazanılması kesin görünen ilçelerde aday patlaması da yaşanıyor.

 

Başarılılar devam

 

CHP’de İzmir, Eskişehir, Aydın, Ordu, Giresun, Sinop gibi başarılı belediye başkanlıklarıyla yola devam edilmesi bekleniyor.

 

Hakkında açılan davada 397 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yeniden bu göreve adaylığının açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor. İzmir’de “full” yapmayı hedefleyen CHP, 40 ilçeden elinde olmayan 2’sinin (Tire ve Bayındır) belediyelerini de almanın hesaplarını yapıyor.

 

20 gün içinde

 

63 ilin çalışmasını tamamlayan, kalan 18 ile ilişkin de 20 gün içinde çalışmalarını bitirecek olan CHP’de daha sonra adayların belirlenme süreci başlayacak. Ekim ayında bazı büyükşehir belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor. Buna karşın değiştirilmesi gündemde olan “elde bulunan” il ilçe CHP’li belediyelerin adayları “örgütte tartışma yaşanmaması” için Ocak ayında açıklanması kararı da alındı.

 

Değiştirilecek belediyelerin erken açıklanması halinde ortaya tartışmaların çıkabileceği de ifade ediliyor. Geç açıklama ile mevcut başkanlara “perfosmanlarını gözlem” için ek bir süre daha verildiği yorumları da yapılıyor.

 

CHP’nin elinde bulunan Antalya ve Eskişehir Büyükşehir belediyelerinde Büyükşehir Yasası’nın Meclis’ten geçmesine yakın dönemde yapılan anketlerde CHP geride görünürken son yapılan anket ve çalışmalarda CHP’nin öne geçtiği de ifade edildi. Antalya’da 3-4 puan, Eskişehir’de de 7-8 puan CHP ön plana geçerken bu 2 belediyeye yapılan operasyonların da bu süreçte etkili olduğu ifade edildi.

 

Antalya’da Deniz Baykal ve yakın çevresinin Mustafa Akaydın’ı istemediği, eski Başkan Bekir Kumbul ya da başka bir adayı görmek istediği ifade ediliyor. Bu ilde de sıkıntı yaşanmaması için kararın gelecek son anketlerin ardından verilmesi bekleniyor.

 

 

 VATAN