Adana'da çocuk gelinlere polis engeli

Adana'da çocuk gelinlere polis engeli
26 Şubat 2013 13:19

Adana’da 15 yaşlarındaki iki kız çocuğunun birbirlerinin ağabeyleriyle ‘berdel’ yöntemiyle evlendirildiği, ailelerin sokak ortasında iki çocuk geline düğün yapmasıyla ortaya çıktı.

 

 

 

Merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı Dedekorkut Mahallesi’nde oturan ve 3 yıl önce eşi ölen 46 yaşındaki Türkan K., çocuklarını tek başına büyütmek zorunda kaldı. Ailelerinin birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak isteyen Türkan K., yaklaşık 1.5 yıl önce ağabeyi Şükrü D.’nin 15 yaşındaki kızı Yasemin D. ile 17 yaşındaki oğlu Murat K.’yı evlendirmek istedi.

 

 

3 AY ARAYLA EVLENDİRİLDİLER

Kızını yeğeniyle evlendirmeyi kabul eden Şükrü D. ise karşılığında 15 yaşındaki yeğeni Semra K.’yı 18 yaşındaki oğlu Fikret D. ile evlendirmeyi teklif etti. Bunun üzerine önce Yasemin D. ile kuzeni Murat K. nikahsız evlendirildi ve ailesiyle birlikte aynı evde yaşamaya başladı.

3 ay sonra da Semra K. ile Fikret D. nikahsız evlendirildi, bu çift de ailesinin evinde kendilerine verilen bir odada birlikte yaşamaya başladı. Tarım işçiliği yapan aile, bu arada da düğün hazırlığına başladı.

 

 

 

 

Kızların zorla evlendirildiğini söylemesi üzerine Türkan K., ağabeyi Şükrü D. ile damatların olayla ilgili ifadeleri alınıp serbest bırakıldı. Kız çocuklarına ‘berdel’ yapıldığını kabul eden Türkan K., “Çocuklarımız birlikte büyüdü. Öyle zorla evlendirme olayı yok. Birbirlerini severek istediler, biz de evlendirdik. Sonra da karakolda zorla evlendirildiklerini ileri sürüp şikayetçi olmuşlar. Birileri kafalarını karıştırmış” diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçlamasıyla aileler ve damatlar hakkında başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.