Adana'da CHP'li Gençlerden Uğur Mumcu'ya anıt eylemi

Adana'da CHP'li Gençlerden Uğur Mumcu'ya anıt eylemi
24 Ocak 2013 10:50

Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 20’nci yıldönümünde Adana’da anıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mumcu anısına düzenlenen yürüyüş sonunda, gençler Uğur Mumcu Meydanı’na anıt yapılması için eylem yaptı. Merkez Seyhan İlçesi Kurtuluş Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı’nda toplanan siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, 24 Ocak 1993’te uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Uğur Mumcu için anma töreni düzenlendi. Törene, CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, ünlü sinema sanatçısı Menderes Samancılar ile vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Göl, “Aradan tam 20 yıl geçti. Ne katiller yakalandı, yargılandı, ne de arkasındakiler. Verilen namus ve şeref sözleri yerine getirilmedi. Katillerin çoğu zaman aşımına uğradı. İnsanları domuz bağı yöntemiyle öldürüp, üzerini betonlarla örtenler çıktılar. Yani katiller aramızda dolaşıyor. Hemen her gün bir yiğidimiz kara toprakla kucaklaşıyor. Şehit cenazelerinde ağlamakla geçiyor günümüz” dedi. Göl, Uğur Mumcu Meydanı’nda emperyalizmin şişe reklamlarını istemediklerini belirterek, dileklerinin Uğur Mumcu Meydanı’na bir anıt yapılması olduğunu söyledi. Atatürk Parkı’ndaki etkinlikten sonra 300 kişilik grup, 2 kilometre uzunluğundaki Atatürk Caddesi boyunca sloganlar eşliğinde yürüdü. Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan grup burada da Mumcu ve devrim şehitleri anısına şiir okudu.

 

 

 

 

 

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Babayiğit ise “Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve meclis üyelerimizden, Uğur Mumcu’nun adını taşıyan bu meydandaki, adına ‘ucube’den başka bir şey diyemeyeceğim çiçeklerle süslü bu yapıyı kaldırıp, anıt dikmelerini istiyoruz” diye konuştu. Bu sırada gençler, çiçeklerle süslü yapıta çıkarak, ellerindeki siyah pankartı astı, protesto gösterisi yaptı. Gençler, siyah pankartı astıktan sonra hükümet aleyhinde sloganlar atarak, “Bu ucubenin kaldırılarak, bir an önce anıt yapılmasını istiyoruz. Bu isteğimiz için bizi tutuklayacaklarsa hemen götürsünler. Tavrımızdan ve isteğimizden vazgeçmeyeceğiz” dediler.