Adalet Sarayı önünde, Ali İsmail Korkmaz için 2 saatlik oturma eylemi

Adalet Sarayı önünde, Ali İsmail Korkmaz için 2 saatlik oturma eylemi
29 Ağustos 2013 22:22

Eskişehir Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 30 kişi, 2 Haziran’da Gezi Parkı protestolarında girdiği ara sokakta saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için 2 saatlik oturma eylemi yaptı.

Adalet Sarayı önünde toplanan grup yere bıraktıkları ‘Ali’nin katillerini istiyoruz. Kaybettiğiniz görüntüleri bulun’ ve ‘Gezi direnişçilerini değil Ali İsmail Korkmaz’ın katillerini tutuklayın’ yazılı pankartların yanına oturdu. Gruptakilerden iki kişi daha sonra Adalet Sarayı karşısında Cumhuriyet Bulvarı’ndaki yaya üst geçit köprüsüne, ‘Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür. Faşizme karşı omuz omuza’ yazılı pankartı astı.

74 SANİYELİK GÖRÜNTÜ ALİ’YE YAPILAN ÜÇÜNCÜ SALDIRIYI İÇERMEKTE

Sık sık ‘Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur’ sloganı atan grup, 2 saatlik oturma eylemi yaptı. Eylemin sonunda Eskişehir Direniş Forumu adına basın açıklamasını Deniz Özerdoğan okudu. Özerdoğan olayın meydana geldiği sokaktaki Beşik Otel’in kayıp görüntülerinin içerisindeki 74 saniyelik bölümün Ali İsmail Korkmaz’a yapılan üçüncü saldırıyı içerdiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Eskişehir direnişine adalet talebiyle katılan bizler Ali İsmail hastaneye yattığı günden itibaren katiller ve sorumlular cezalandırılıncaya kadar Ali İsmail’in davasının takipçisi olacağımızı söyledik. Çünkü biliyorduk ki davanın başlangıcından itibaren faşizm tarafından önce katiller korunacak, deliller karartılacak ve saklanacaktı. Nitekim yanılmadık. Ali’nin katilleri hala bulunamadı. Olay görüntülerini içeren kamera kayıtları saklandı, bir kısmı da tahrip edildi. Fakat kararlı eylemlerimiz ve kamuoyunun artan baskısı sayesinde dördü sivil biri polis beş kişi tutuklandı. Kayıp olan görüntülerden Harman Fırın’a ait olan görüntüler ortaya çıkarıldı. Fakat tahrip edilmiş ve toplamda 19 dakika 14 saniye uzunluğundaki Beşik Otel’e ait görüntüler hala ortaya çıkarılmadı. Katiller ise hala yakalanmadı. Bizler Sahte yargılama sürecinin izleyicileri olmayacağız. Ortaya çıkan görüntüler göstermektedir ki 2 Haziran gecesi sivil faşistler üniformalıların talimatıyla, üniformalı faşistler amirlerinin talimatıyla sadece Ali İsmail’e değil o ara sokakta bulunan ve faşizme onurlu bir şekilde direnen herkese örgütlü bir şekilde öldüresiye saldırmışlardır. Kayıp olan 74 saniyelik Beşik Otel görüntüleri Ali’ye yapılan üçüncü saldırıyı içermektedir. Kayıp olan 18 dakikalık görüntüler ise o gece ara sokakta bulunan tüm polislerin ve faşistlerin görüntülerini içermektedir. Ali İsmail Korkmaz davası avukatlarının ifadelerine göre 28 Ağustos günü ortaya çıkartılan görüntülerde yer alan bir polis ve görgü tanıklarının ifadelerine göre ise 2 farklı polis de bu örgütlü saldırının içinde bulunmaktadır. Bizler öncelikle saklanan Beşik Otel’in kayıt görüntülerinin ortaya çıkartılmasını, bu saldırının baş sorumlusu olan polislerin ve diğer tüm sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz.”

Yapılan basın açıklamasının ardından grup 2 saatlik oturma eylemine son vererek dağıldı.