Adalet Sarayı Gezi Parkı'na döndü

Adalet Sarayı Gezi Parkı'na döndü
5 Haziran 2013 14:48

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar, İstanbul Adliyesi’nin içinde toplanan bir grup avukat tarafından dün olduğu gibi bugün de protesto edildi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı dünden sonra bugünde, avukatların Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylara ilişkin protestosuna sahne oldu. Adliyenin ana avlusunda, adaleti temsil eden “Themis” heykellerinin bulunduğu alanda toplanan yüzlerce avukat, burada Taksim Gezi Parkı gösterilerinde polisin müdahalesini ve yaşananları protesto etti. “Direne direne kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza” “Hükümet İstifa” ve “Her yer Taksim her yer direniş” şeklinde sloganlar atan avukatlar, bir süre alkışlı eylemde de bulundu. Avukatlara, adliyenin katlarındaki balkonlarda ve çeşitli yerlerde toplanan vatandaşlarla, adliye personelinin de alkışlarla destek verdiği görüldü. Eylem yerinde avukatların çevresi hilal şeklinde özel güvenlik görevlileri tarafından örüldü. Güvenlik görevlileri kol kola girerek avukatların etrafından bekledi. Adliye polisi ise avukatlara yaklaşmayarak biraz daha geride bekledi. 15 dakika süren eylemin ardından avukatlar sloganlar atarak adliyeden ayrıldı.

PANKART AÇAN GRUBU ÖZEL GÜVENLİKTEN MÜDAHALE

Öte yandan Halk Cephesi adlı grup üyesi 10 kişilik grup adliyenin C kapısı önünde oturma eylemi yaptı. “Tayyip İstifa” pankartı açan gruba özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Özel güvenlik görevlilerinin pankartı almak istemesinin ardından, grup ile güvenlik arasında arbede yaşandı. Daha sonra gruba, çevik kuvvet kalkanlarla müdahale etti. Grup dağıldı.