Adalet Bakanı ile görüştü iddiasını yalanlamıştı, ses kaydı çıkınca ‘hatırlamıyorum’ dedi!

Adalet Bakanı ile görüştü iddiasını yalanlamıştı, ses kaydı çıkınca ‘hatırlamıyorum’ dedi!
7 Mart 2014 09:45

Önceki gün Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olduğu iddia edilen kişilerle ilgili yeni bir ses kaydı yayınlandı. Konuşmada ismi verilmeden atıfta bulunulduğu iddia edilen Çolakkadı o ses kaydı için konuştu.

 

ŞU AN HATIRLAMIYORUM

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında, “Bozdağ’ın yapacağı bir görüşmede bir savcının dosyadan geri çekilme dilekçesinin kabul edilmemesi” istediği iddia edildi. 25 Aralık yolsuzluk soruşturması hakkında yapıldığı iddia edilen görüşmede, Bozdağ’ın görüşme yapacağı kişinin de eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı olduğu öne sürüldü ve geri çekilme talebinde bulunan savcının da 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasına yeni atanan savcılardan İdris Kurt olduğu öne sürüldü. T24’ün haberine göre, Çolakkadı ses kayıtlarıyla ilgili, “O süreçte Bozdağ ile görüştünüz mü” sorusu üzerine “Aradan zaman geçti hatırlamıyorum” dedi. “O dönemde görüşmeler olduğunu söyleyen” Çolakkadı, “Şu an detay hatırlamadığını” belirtti.

 

Turan Çolakkadı şunları söyledi:

 

“Ben kaydı dinlemedim. Bu süreçte o kadar çok ses kayıtları çıkıyor ki takip etmek mümkün değil. İnanın artık haber bile takip etmiyorum. Etmek de istemiyorum.”

 

Çolakkadı, “O süreçte Bozdağ ile görüştünüz mü, sizden savcı İdris Kurt’un geri çekilme talebini reddetmenizi istedi mi?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

 

“Aradan zaman geçti, hatırlamıyorum. O dönemde görüşmeler oldu ancak şu an detay hatırlamıyorum.”

 

ÇOLAKKADI 26 ARALIK’TA NE DEMİŞTİ?

 

Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden alınmadan önce 26 Aralık’ta Muammer Akkaş’ı eleştiren bir basın açıklaması yapmış ve gazetecilerin sorusu üzerine Adalet Bakanı ile görüştüğü iddialarını yanıtlamıştı. Çolakkadı konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

 

“Benim lojmanım 105 haneli bir apartman. Girişinde 24 saat özel güvenlik var, kapıları otomatik şifreli. ‘Bakan geldi bu evde görüştüler’ deniyor. Bahçeşehir’de görüştüğümüz nereden çıkmış. Biz bakanla görüşebiliriz de bunda bir şey yok. Biz bakanla yıllardır 100 kere görüşmüşüzdür. Bu Vali ile İçişleri Bakanının görüşmesi gibi bir şey.”

 

Çolakkadı’nın basın açıklaması yaptığı 26 Aralık 2013 tarihinden bir gün önce kabine değişikliği yapılmış ve Adalet Bakanlığı’na Sadullah Ergin yerine Bekir Bozdağ atanmıştı.