Açlık grevini bitirin

Açlık grevini bitirin
24 Ekim 2012 15:20

Adalet Bakanı Sadullah Ergin cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili açıklama yaptı.

Sincan Cezaevi kampüsündeki hükümlü ve tutuklularla görüşmesi sonrası açıklama yapan Ergin’in konuşmasından bazı satır başları;
 
“Şu anda Türkiye’de 680 civarında hükümlü tutuklu açlık grevleri yapmaktalar. Bu eylemin başladığı günden bu yana titizlikle olay bakanlığımız nezdinde takip ediliyor. Olumsuz sonuç oluşmasın diye her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz.
 
Açlık grevi mevcut cezaevlerinin şartları ile ilgili değildir. Farklı sorun alanlarına dönük bir takım talepleri kapsayan eylemlerdir. Bunlar da bilinen talepler.
 
Bayram arifesinde ailelerini üzmemeleri için eylemlerden vazgeçmeleri çağrısında bulunuyorum.
 
Sincan’da açlık grevi yapan hem kadın hem erkek hükümlülerle görüştüm.”
 

‘SESLERİ DUYULMUŞTUR’
 
“Bu problemin çözümüne katkı sunacak olan varsa bu katkıları almaya çalıştık bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Bu eylemler seslerini duyurmak için yapıldıysa bu ses duyulmuştur.
 
Cezaevindeki her bir kişi devlete emanet edilmiştir. Onlar için her türlü ihtimam gösteriliyor. Sağlık çalışanlarımız teyakkuz halinde. Hükümlü ve tutukluların her kontrolleri yapılıyor. Şu an için çok sıkıntı verici bir tablo yok ama konu önemsiz değildir. Bir tek kişinin burnunun kanaması bizim razı olacağımız bir sonuç değildir.”