Açık Emar Görüntüleme Sisteminin Avantajları

Açık Emar Görüntüleme Sisteminin Avantajları
29 Temmuz 2021 15:32

Vücudun detaylı görüntülenmesini sağlayan açık emar sisteminin kapalı emara kıyasla tercih edilmesinin birçok avantajı vardır. Özellikle kapalı alan fobisi olan hastalar için açık emar sistemini tercih etmek daha uygundur. 3 tarafı açık olan açık emar görüntüleme sistemlerinde tüm işlemler, hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanır. Hasta herhangi bir ağrı hissetmez, astım hastaları, kalp rahatsızlığı bulunanlar, tansiyon hastası olanlar ve kapalı alan fobisi olan kişiler için en uygun tıbbi görüntüleme sistemidir.

 

 

Açık Emar Nedir?

İnsan vücudunda farklı bölgelerin görüntülenebilmesi için kullanılan açık emar cihazı, kendi manyetik alanına dış ortamdan verilen radyo frekans dalgaları yardımıyla görüntü elde etmeye yarayan gelişmiş bir görüntüleme sistemidir. Kapalı emar sisteminde, kapalı bir alanda yüksek ses oluşan bir ortamda bulunmaktan tedirgin olan hastalar için kapalı emar yerine açık emar sisteminin tercih edilmesi birçok açıdan kolaylık sağlar.

Özellikle vücut bölgesinin detaylı görüntülenmesine imkân tanıyan açık emar sistemi, hızlı sonuç vermesi bakımından ve sürecin ağrısız bir şekilde tamamlanmasını sağladığından en çok tercih edilen bir görüntüleme yöntemidir. Açık emar görüntüleme sisteminin diğer avantajları ise klostrofobik değildir, çekim sırasında ebeveyn ya da arkadaş emar odasında kalabilir, fazla kilolu hastalar için uygundur, büyük rahatlık sağlar ve sessizdir.

Açık Emar Fiyatları

Tıbbi görüntüleme sistemi olanı açık emar fiyatları belirlenirken birçok faktör göz önünde bulundurulur. Sağlık merkezinin bulunduğu il, çekilecek vücut bölgesinin durumu, hastalığın düzeyine bağlı olarak detaylı inceleme gibi hususlar, fiyatların belirlenmesinde kullanılan ölçütlerdir.

Güncel açık emar fiyatları için emar çekimi yapılacak sağlık merkezi yetkilileri ile görüşülmesi daha uygun olacaktır. Görüntüleme sistemlerinin kullanıldığı sağlık merkezlerinde açık emar ücreti, rahim filmi fiyatları ile ilgili istenen bilgi öğrenilebilir.

Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

Hastalar hakkında merak edilen konulardan birisi de rahim filmi çekiminin nasıl yapıldığıdır.İlaçlı rahim filmi (HSG) çekimlerinde, hasta röntgen masası üzerine sırt üstü yatacak şekilde konumlandırılır. Daha sonra muayene spekulumu takılarak rahim ağzı görülecek şekilde işleme başlanır.

Rahim içerisine balonlu kateter denilen ince plastikten yapılmış bir aparat yerleştirilir. Rahim filmi çekimi sırasında radyoopak sıvı içeren ilaç kullanılır ve kateter aracılığıyla kontrast sıvı rahim içerisine akıtılarak röntgen filmi çekimi yapılır. Rahim filmi ücreti güncel bilgileri için sağlık kuruluşu ile iletişime geçilmelidir.

Rahim Filmi Kullanım Alanları

Rahim kanallarını görüntülemek için kullanılan histerosalpingografi ismi ile bilinen rahim filmi görüntüleme sistemiyle, rahimde oluşan birçok hastalığın ve problemin teşhir edilmesi mümkündür. Geliştirilen bu yöntem yardımıyla aşağıda belirtilen birçok problemin nedenlerini ortaya çıkarılarak tedaviye imkân tanır

  • Hamile kalamayan kadınların, hamile kalmalarına neden olan durumu tespit etmek
  • Rahim içerisinde kapalı kanallar, kısırlık, kanser gibi problemleri teşhis etmek
  • Rahim içerisinde embriyonun gelişmesini engelleyebilecek her türlü sorunun nedenini belirlemek
  • Tekrarlayan düşük yapan kadınlarda, düşük nedenlerini tespit etmek
  • Rahim ameliyatı sonrasında genel durumu görebilmek ve sağlıklı değerlendirme yapabilmek için rahim filmi çekilir.

Rahim filmi ücreti; hastalığın türüne, uygulanacak işlemlere, sağlık merkezine ve sağlık merkezinin bulunduğu şehir gibi ölçütler göz önünde bulundurularak tespit edilir. Böylece her yerde sabit bir ücretlendirmenin olmadığı görülür.

Güncel rahim filmi ücreti için sağlık kuruluşu ile iletişime geçilmesi bütçe planlaması açısından daha doğru olacaktır.

Rahim Fiyatları

Bayanlarda rahimde meydana gelen sağlık problemleri ile ilgili gerekli teşhis ve tedavi için ilk olarak doktorlar tarafından yapılan rahim filmi uygulamasının neticesinde elde edilen görüntülerden yararlanılarak tedavi yöntemi belirlenir. Rahim filmi fiyatları yapılan işlemin türüne, işlem yapılacak sağlık merkezine göre değişkenlik gösterir.

Güncel rahim filmi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için sağlık merkezi ile görüşülmesi en doğru karar olacaktır.