AÇEV Londra'da yardım gecesi düzenledi

AÇEV Londra'da yardım gecesi düzenledi
26 Şubat 2013 10:29

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), İngiltere’nin başkenti Londra’da Türkçe konuşan aile ve çocuklarının sosyal ve psikolojik gelişim programına maddi katkı sağlamak için yardım gecesi düzenledi.

 

 

 

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), İngiltere Sağlık Kurumu (NHS) ile başkent Londra’da ortaklaşa uygulayacağıTürkçe konuşan aile ve çocuklarının sosyal ve psikolojik gelişimine katkı sağlayacak olan programa kaynak oluşturmak için yardım gecesi düzenledi. Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Edmonton semtinde düzenlenen yardım gecesine Londra’da yaşayan çok sayıda Türk işadamı ve yardımsever katıldı. Gecede sahneye çıkan Yaşar, en popüler şarkılarını Londra’daki sevenleri ile birlikte seslendirirken Kürşat Başar da Yaşar ve Ayşen’e saksafonu ile eşlik etti.

 

 

 

 

Gecenin açılışında proje hakkında kısa bir sunum yapan İngiltere Ulusal Sağlık Kurumu (NHS)’dan Uzman Klinik Psikolog Şeila Yahya Levi, programın amacının, özellikle Kuzey Londra’da yaşayan, Türkçe konuşan anneleri ve çocuklarını bilimsel, sosyal ve duygusal yönden desteklemek olduğunu kaydederek dil bariyeri nedeniyle İngiltere’ye entegre olamayan, eğitim seviyesi düşük ebeveynleri çocuklarını daha bilinçli eğitmelerine yardımcı olmak istediklerini belirtti.