Abdüllatif Şener: ‘AKP El Nusra’ya silah gönderdi’

Abdüllatif Şener: ‘AKP El Nusra’ya silah gönderdi’
8 Eylül 2013 18:14

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türk hükümetinin Suriye politikasını eleştirirken Ankara’nın, ABD tarafından “terörist olarak ilan edilen El Nusra’ya ağır silahlar gönderdiğini” öne sürdü.

Abdüllatif Şener, İranlı Fars Haber Ajansı’na verdiği demeçte “Erdoğan hükümeti, El Kaide’ye bağlı terörist grup El Nusra Cehpesi’ne büyük miktarda ağır silah gönderdi ve bu ABD’nin bile El Nusra’yı terör listesine aldığı bir dönemde yapıldı” dedi.

Bu “adım” için “bir hayli tehlikeli” şeklinde konuşan Şener, Türkiye’nin komşularının “içişlerine karışmasını” bir “hata” olarak nitelerken “Bölgeyi, kaçak silah ticaretinin yapıldığı bir bölgeye dönüştürmek ve bu ticareti desteklemek, Erdoğan hükümetinin yanlış bir politikasıdır” sözlerini kullandı.

Fars, Şener’in demecine yer verdiği, İngilizce yayınında da “Daha önce gelen haberlerde Ankara’nın, bazı Körfez ülkelerince Esad yönetimine karşı verilen mücadeleyi güçlendirmek amacıyla militanlara sağlanan 400 ton silahın gönderdiğinin belirtildiğini” yazdı.

İranlı ajans, Şam’daki gaz saldırısının ardından gerçekleştirdiğini kaydettiği teslimat için Suriye’deki “kargaşanın iki yıl önce başlamasından bu yana isyancılara ulaşan en büyük silah teslimatı olarak niteleniyor” dedi.