Abdullah Gül'ün seçmece karpuzları

Abdullah Gül'ün seçmece karpuzları
5 Ocak 2013 11:15

Sözcü gazetesinin usta kalemi Emin Çölaşan bugünkü yazısında YÖK ve rektörleri gündemine aldı.
İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız’ın yaptığı, “Bu zamanda bana birtane rektör söyleyin ki AKP’li olmasın” açıklamasını kaleme alan Çölaşan, “Üniversiteler artık AKP’nin arka bahçesi” dedi.

Çölaşan:

“AKP’nin uşağı rektör” diye sloganlar atılırken Rektör Bey bakıyor ki iş ciddi, öğrencilerin karşısına çıkmak zorunda kalıyor…

Ve onlara hitaben konuşuyor: “Bu zamanda bana bir tane rektör söyleyin ki bu dönemde göreve gelmiş olsun, AKP’li rektör olmasın.”  cümlelerini aktararak, itirafı nedeniyle Rektör Karayağız’ı içtenlikle kutladığını yazdı.

Üniversite yönetimlerinin artık AKP’nin arka bahçesi olduğunu ile getiren Çölaşan şunları yazd:

“Bunun nedeni şu: Anayasa uyarınca tüm rektörleri Cumhurbaşkanı seçiyor. Onun önüne YOK’ten üç rektör adayının isimleri geliyor. YOK zaten AKP’nin arka bahçesi değil, salonu! Orasının da tüm üyelerini Çankaya’daki şahıs seçiyor.

AKP’nin YÖK’ü Çankaya’ya üç rektör adayı bildiriyor, AKP’nin Cumhurbaşkanı da onlardan en uygun (!) olanını seçip rektör yapıyor.

AKP, üniversite yönetimlerini böylece ele geçirmiş oluyor.
Emme basma tulumba yöntemiyle!..

İşte bu yüzden, bilim yuvası (!) olması gereken üniversitelerden hiçbir konuda ses yok, tepki yok. İktidar Türkiye’yi kasıp kavururken AKP’nin rektörleri ve AKP’nin üniversiteleri sessiz, tepkisiz.

Hukuk cinayetleri işleniyor, Türkiye parselleniyor, üniversiteler ortada yok.
Ne biçim üniversite bunlar, kimin üniversitesi bunlar?
Şimdi Başkan, ya da yeniden Cumhurbaşkanı seçilme peşinde koştuğu için “İyi polis, yumuşak ve anlayışlı adam” rolüne soyunan Abdullah Gül ‘ün seçmece karpuzları bunlar!