ABD'li generallerden Obama'ya İran uyarısı

ABD'li generallerden Obama'ya İran uyarısı
28 Mart 2012 11:25

ABD’li generaller gazete ilanı ile Obama’ya, İran’la savaşma çağrısında bulundu.

ABD’li generaller gazete ilanı ile Obama’ya, İran’la savaşma çağrısında bulundu.

 

Amerikalı generaller Washington Post Gazetesi’ne verdikleri tam sayfa ilanda, “Sizi İran’la savaş baskısına karşı direnmeniz için uyarıyoruz” dedi. Yalçın Doğan da bugün Hürriyet’teki köşesinde “Generallerin gazetelere ilanı” başlıklı bir yazı kaleme aldı.. Ve benzer bir durum “Türkiye’de yaşasaydı neler olurdu” üzerine yazdı.

 

İşte o yazı;

 

“Sizi İran’la savaş baskısına karşı direnmeniz için uyarıyoruz”. Bu uyarıyı yapan kimler? Hem de gazete ilanıyla. Ve uyarı kime karşı?

 

Uyarı bir başka gezegende, Amerika’da, Başkan Obama’ya karşı. Gazeteye ilan vererek Obama’yı uyaranlar ise, yine o gezegendeki generaller. Hayır hayır, emekli filan değil, halen görevde bulunan generaller.

 

Bir süre önce İsrail Başbakanı Netanyahu Amerika’ya gidiyor. İran’a askeri müdahaleyi savunan Netanyahu Obama’yı etkilemek istiyor. İran’la savaş niyeti.

 

Böyle bir maceranın nelere mal olacağını hesaplayan Amerikalı generaller aynı gün bazı Amerikan gazetelerine ilan veriyor.

 

O ilan şöyle:

“Sayın Başkan, Amerikan Ordusu dünyadaki en heybetli askeri güçtür. Ancak, her sorun mutlaka askeri çözüme uzanmaz. Bize ya da müttefiklerimize saldırı olmadıkça, savaş son seçenek olmalıdır. Cesur askerlerimiz, onları zorluklarla dolu yola göndermeden önce, sizden tüm diplomatik ve barışçı seçenekleri denemenizi bekliyor. Nükleer silahlı bir İran’ı önlemek haklı olarak sizin önceliğiniz ve kırmızı çizginizdir. Neyse ki, diplomasi henüz tükenmiş değildir. Barışçı çözüm hala mümkündür. Şu anda askeri bir harekat sadece gereksiz değil, aynı zamanda hem Amerika, hem İsrail için tehlikelidir. Sizi İran’la savaş baskısına karşı direnmeniz için uyarıyoruz”.

 

KİMSE İLANA SORUŞTURMA AÇMIYOR

Gelelim bu ilanın faziletine.

Amerikalı generaller savaştan filan korktukları yok. Amerika dünya jandarması vaziyetinde. Dünyanın bütün denizlerinde onların uçak gemileri, kruvazörleri, her alanında uçakları, her karasında tankı, topu.

Savaş Amerikan ekonomisinin lokomotifi. Ne kadar savaş olursa, tüketim ne kadar artarsa, Amerikan Halkı o kadar refaha kavuşuyor.

O öyle de, bunun bir de insani yönü var. O yönü üzerinde duranlar arasında savaşan generaller de var. İlan o generallerin imzasını taşıyor.

İlanı Amerikalı gazeteciler olağan karşılıyor. Amerikan Yönetimi ilanla ilgili kimse hakkında soruşturma filan açmıyor.

 

Böyle bir ilanın Türkiye’deki faziletine gelince, Allah korusun, bizde bazı generaller gazetelere böyle bir ilan vermeye kalkarsa;

 

1- İktidarın sadık bendeleri, muhteşem kalemler demokratik yiğitliği acele sergiler ve o generallere olmadık hakaretleri savurur.

2- Bir kaç zıp çıktı aynı hızla savcılığa başvurarak, o generaller hakkında suç duyurusunda bulunur.

3- Bu yazı ve girişimlerden feyiz alan iktidar o generaller hakkında soruşturma açar, terfilerini önler, adamların askerlik hayatı söner.
Bunların ortak gerekçesi askerin siyasete karıştığı iddiasında ifadesini bulur.

 

Vay, sen kim oluyorsun da, siyasete karışıyorsun efeliği. Elbette, anlı şanlı ileri demokrasi adına. Çünkü, bu ülkede demokrasinin tek ayağı var, askere her fırsatta giydirmek özgürlüğü.

Ya Amerika’daki demokrasi? Onlar askerin siyasete karışmasını normal karşılıyor. Zavallı adamlar demokrasinin ne olduğunu bilmiyor.