AB’den süpürge yasağı

AB’den süpürge yasağı
6 Kasım 2013 10:40

Avrupa Birliği’nin yüksek miktarda elektrik tüketen elektrik süpürgelerini yasaklayacağı açıklandı.

 

Radyo Kassel, daha önce ampuller için çeşitli yasaklama kararları alan Avrupa Birliği Komisyonu’nun 1 Eylül 2014’ten itibaren fazla elektrik tüketen ev aletlerini yasaklayacağını bildirdi. Hazırlanan çalışmaya göre, çamaşır makinesi, televizyon, bilgisayar, mikro dalga, elektrikli süpürge gibi 1600 Watt’ın üzerinde elektrik tüketen aletler AB ülkelerinde satılamayacak. Avrupa Birliği Komisyonu, ev ve büro aletlerinin daha çevreci olması için yeni bir yönetmelik çıkaracağını açıkladı.

Avrupa Birliği Komisyonu, 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren çamaşır makinesi, bilgisayar, televizyon, mikro dalga, elektrikli süpürge gibi yüksek elektrik tüketen ev aletleri artık AB sınırları içinde satılamayacağını bildirdi. Yüksek elektrik tüketiminde üst sınır ise 1600 watt olarak belirlendi. Bu üst sınır; 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren 900 watt olarak uygulanmaya konulacak.

AB?nin daha önce de iklimi koruma gerekçesiyle ampulleri yasaklayarak çevre düşmanı metallerle yapılan tasarruflu lamba uygulamasına geçtiği hatırlatıldı.