ABD’den Türkiye açıklaması: Diyaloğu sürdüreceğiz

ABD’den Türkiye açıklaması: Diyaloğu sürdüreceğiz
26 Ekim 2021 07:27

Aralarında ABD’nin de bulunduğu 10 ülkenin büyükelçiliğinin Türkiye’ye yaptığı Osman Kavala çağrısının ardından patlak veren büyükelçi krizi ABD Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın toplantısında gündeme geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, Türkiye ile her anlaşmazlığın çözümünde diyalog içinde olmayı sürdüreceklerini belirtti.

 

 

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price basın mensuplarından gelen bir soru üzerine, “Büyükelçimiz Satterfield Türkiye’de. ABD’nin Türkiye Büyükelçisi olarak görevini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamalarını not ettik. Hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıyı tüm dünyada teşvik etmeye devam edeceğiz. Biden yönetimi ortak öncelikler konusunda Türkiye ile işbirliğini amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

Sözcü Price, “Her NATO müttefikiyle olduğu gibi her anlaşmazlığın çözümü konusunda diyalogda olmayı sürdüreceğiz. En iyi yolun ortak çıkarları ilgilendiren konularda işbirliği olduğuna inanıyoruz. Türkiye ile de ortak çıkarları ilgilendiren çok sayıda konu var” şeklinde konuştu.