ABD'den İran'a 'bombalarız' tehdidi

ABD'den İran'a 'bombalarız' tehdidi
10 Ocak 2010 21:14

ABD’nin Ortadoğu ve Körfez Bölgesi’nden sorumlu komutanı David Petraeus İran’ın nükleer tesislerini bombalayabileceklerini söyledi.İran’ın nükleer programını durdurmak için ABD’nin acil durum planını hazırladığını belirten Petraeus, “buna nükleer tesisleri bombalamak da dahil” dedi.

Amerikan televizyonu CNN’e konuşan ABD’li komutan Petraeus, hazırladıkları acil durum planıyla ilgili ayrıntılara ise girmedi.

İRAN: ‘FÜZE SAVUNMA KAPASİTEMİZ ÇOK DAHA GÜÇLÜ’
İran, ise füze savunma kapasitesinin ?düşmanın tahmininden çok daha güçlü? olduğunu açıkladı. Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, Devrim Muhafızları Füze Komutanlığını denetlemede yaptığı konuşmada, ?Füze savunma kapasitemiz, düşmanın tahmininden çok daha güçlü? dedi.

Vahidi, ?düşmanların propaganda ve iddialarının aksine İran’ın caydırıcı gücünün, ülke ve bölge güvenliğini sağlamaya yönelik olduğunu? savundu.

İran’ın yerli savunma gücünün en önemli bölümünü kısa, orta ve uzun menzilli Fecr, Tonder, Hut, Şahin, Zilzal, Fatih, Gadr, Şahap ve Siccil füzeleri oluşturuyor.

İran, en son 16 Aralık 2009’da katı yakıtla çalışan karadan karaya uzun menzilli ?Siccil-2? füzesinin yeni versiyonunu denemişti.

Son denenen füzenin menzilinin, 2 bin kilometre menzili Şahap-3 füzelerinden daha çok olduğu ve nokta isabet yeteneğinin daha güçlü olduğu açıklanmıştı.