ABD’den Ankara’ya Osman Kavala tepkisi: Derin rahatsızlık ve hayal kırıklığı

ABD’den Ankara’ya Osman Kavala tepkisi: Derin rahatsızlık ve hayal kırıklığı
26 Nisan 2022 07:32

Gezi davasında duruşmasında Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi ve Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman’a da 18’er yıl hapis cezası verilmesinden sonra ABD’den sabaha karşı açıklama geldi. AB de konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

 

 

ABD’den TSİ sabaha karşı bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayınlayarak, alınan karardan dolayı “derin bir endişe ve hayal kırıklığı” hissettiklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Kavala’nın haksız biçimde mahkum edilmesinin insan haklarına saygı, temel özgürlükler ve hukukun üstünlüğüyle bağdaşmadığı” belirtilirken Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yinelendi.

 

 

“ENDİŞE DUYMAYI SÜRDÜRÜYORUZ”

 

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price da konuyla ilgili konuştu. Price, “Türkiye’yi bir kez daha, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uygun olarak, Osman Kavala ve keyfi biçimde hapse atılan diğer tüm kişileri serbest bırakmaya çağırıyoruz” derken, “Türkiye’de duruşma öncesi uzun gözaltı süreleri, aşırı geniş tanımlı terörle destek suçlamaları ve suç unsuru taşıyan hakaret davaları dahil olmak üzere sivil toplum, medya, siyaset ve iş dünyasından liderlere karşı devam eden yargısal tacizlerden ağır endişe duymayı sürdürüyoruz” yorumunu yaptı.