ABD'de ilkokula saldırı: 27 ölü

ABD'de ilkokula saldırı: 27 ölü
15 Aralık 2012 00:07

BD’nin Coonecticutt eyaletine bağlı Newton kentinde, Sandy Hook İlkokulu’na yapılan saldırı yerel saatle sabah 09.40’da gerçekleşti.

ABD’nin Connecticut eyaletinin Newtown kentinde Sandy Hook İlkokulu’na yapılan silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 18’i çocuk en az 27 kişi öldü. 20 yaşında olduğu tahmin edilen saldırganın ölü olarak ele geçirildi.

Maskeli saldırganın okulun bayan müdürü Dawn Hochsprung’u hedef aldığı öne sürüldü.

Polis ekipleri ve ambulansların silah seslerinin ardından okula sevk edildiğini belirten yetkiler çok sayıda yaralının bölgedeki hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Ölenlerin arasında okul müdürünün de bulunduğu belirtildi. Olay yerel saatle sabah 09.40’da meydana geldi. Olay yerinde saldırganın kullandığı iki otomatik tabanca bulundu. Görgü tanıkları silahlı saldırganın yaklaşık yüz el ateş ettiğini olay sırasında 600 öğrencisi bulunan okulda büyük panik yaşandığı bildirdi. Saldırganla bağlantısı olabileceği iddiasıyla olay yerinde bulunan ikinci bir kişinin gözaltına alındığı ve sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Okul müdürünün durumuna ilişkin belirsizlik sürerken, yetkililer saldırıya ilişkin ABD başkanı barack Obama’yı dakika dakika bilgilendirdi.