ABD Konsolosluğu ve İncirlik Üssü’nde Suriye’ye müdahale protestosu

ABD Konsolosluğu ve İncirlik Üssü’nde Suriye’ye müdahale protestosu
29 Ağustos 2013 19:25

Adana’da İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği üyesi yaklaşık 500 kişi, ABD Adana Konsolosluğu ve İncirlik Üssü önünde olası bir Suriye müdahalesini protesto etti.

Otobüslerle Merkez Yüreğir İlçesi’ndeki Asri Mezarlık önüne gelen gruptakiler, ‘Türkiye-Suriye kardeştir, Amerika kalleştir’, ‘Diren Suriye, Türk milleti seninle’, ‘Ordu millet el ele demokratik Türkiye’ ve ‘Katil ABD Ortadoğu’dan defol’ şeklinde sloganlar atarak ABD Adana Konsolosluğu’na yürümek istedi. Konsolosluk önünde 2 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve barikatlarla önlem alan polisler, grubun binaya yaklaşmasına izin vermedi. Suriye ve Türk bayrakları taşıyan gruptakiler adına bir açıklama yapan İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk, ABD’nin savaş çıkarmak istediğini ileri sürerek savaşa izin vermeyeceklerini söyledi.

İNCİRLİK ÜSSÜ’NE İZİN YOK

Konsolosluk binasının ardından otobüslere binerek merkez Sarıçam İlçesi’ndeki İncirlik Mahallesi’nde bulunan ABD’nin İncirlik Üssü’ne gitmek isteyen gruptakilere polis izin vermedi. Otobüslerden inen kalabalığın önünü barikatla kapatan polisler, üs önünde açıklama ve eylem yapılamayacağını bildirdi. İncirlik Mahallesi’nin girişinde grup adına konuşan İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk, “Kardeş Suriye’ye yapılacak bir saldırıya izin vermeyeceğiz. Buradan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de sesleniyorum. Kardeş Suriye’ye yapılacak hain saldırının parçası olmayın. Suriye ordusuna, onun başkomutanı Esad’a selam gönderiyoruz. Direnin, bunun sonu zaferdir” dedi. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, dağıldı.