ABD Kongre binasında saldırı alarmı: 1 polis memuru ve 1 şüpheli öldü

ABD Kongre binasında saldırı alarmı: 1 polis memuru ve 1 şüpheli öldü
2 Nisan 2021 22:38

ABD Kongresi yerleşkesinin “bir dış tehdit” nedeniyle giriş ve çıkışlara kapatıldığı ve güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi. Binanın kuzeyinde araçların girdiği noktadaki bariyerlerde bir kişinin aracını iki polis memurunun üzerine sürdüğü kaydedildi. Yaralanan iki polisten birinin ve şüphelinin hayatını kaybettiği bildirildi.

 

 

Fotoğraf: © AP Photo / J. Scott Applewhite
ABD Kongresi yerleşkesinin “dış tehdit” nedeniyle giriş ve çıkışlara kapatıldığı ve güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

ABD’de 6 Ocak 2021’de baskına sahne olan Kongrede yine alarm verildi. Kongre polisi “dış tehdit” nedeniyle tüm yerleşkedeki binalara giriş çıkışların kapatıldığını ve güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

ABD Kongre Polisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Independence Caddesi’ne çıkan bölgedeki bariyerlere bir aracın hızla girdiği kaydedildi. Aracın iki polise çarptığına dikkat çekilen açıklamada, şüphelinin de yaralı olarak ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, yaralanan iki polis ile şüphelinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

 

 

KONGRE POLİSİ: 1 POLİS MEMURU VE ŞÜPHELİ ÖLDÜ

 
ABD Kongre Polis Departmanı Müdür Vekili Yogananda Pittman ve Washington DC Polis Müdür Vekili Robert Contee olaya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Pittman, yerel saat ile 13.00’de bir şüphelinin aracıyla iki polis memurunu ezdiğini, ardından Kongre çevresindeki barikatlara daldığını anlatarak, “Şüpheli, aracından elinde bıçakla çıktı. Polis memurlarımız duruma müdahale etti. Şüphelinin sözlü uyarılara uymaması üzerine polislerimiz ateş açtı. Şu anda şüphelinin ölü olduğunu biliyoruz.” ifadesini kullandı.

Olayda iki Kongre polisinin de yaralandığını aktaran Pittman, “Çok ama çok üzülerek söylüyorum ki yaralı polislerimizden birisi yaşamını yitirdi” dedi.