ABD Büyükelçisi öldürüldü

ABD Büyükelçisi öldürüldü
12 Eylül 2012 11:53

Libya’nın doğusundaki Bingazi kentinde bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) konsolosluğuna silahlı kişilerce saldırı düzenlendi.

ABD’de gösterime giren Hz. Muhammed’e hakaret içeren sinema filmi Libya’da büyük tepki topladı. ABD konsolosluğu önünde yapılan eylem sırasında roketli saldırı düzenlendi. Yapılan saldırı sonrasında ABD Büyükelçisi’nin ve 3 ABD’li yetkilinin öldüğü belirlendi.
 
Roketatarların kullanıldığı saldırıda bir Amerikalı konsolosluk çalışanının hayatını kaybettiği bildirilirken, binada da yangın çıktığı kaydedildi.
 
Libyalı güvenlik güçleri olaya müdahale ederken, binanın ise yağmalandığı bildirildi.
 
Saldırının ABD’de yaşayan bir grup Kıpti tarafından çekilen ve Hz. Muhammed’e hakaret içeren sinema filmine tepki göstermek için düzenlendiği kaydedildi.
 
Aynı filme tepkiler Mısır’da da yankılanmış başkent Kahire’deki ABD büyükelçiliği önünde binlerce kişi toplanmıştı.
 
Gece geç saatlere kadar süren gösteride eylemcilerden biri elçilik binasına tırmanarak Amerikan bayrağını indirmiş ve kalabalık binaya girmeye kalkışmıştı.
 
Kentte Kıptilere karşı şiddet olaylarının yaşandığı belirtiliyor.
 
ABD’de yaşayan Mısırlı Hristiyanlar ve daha önce Kur’an yakma eylemiyle gündeme gelen ABD’li Rahip Terry Jones, filmin salı günü gösterime gireceğini açıklamıştı.