ABD askerleri Diyarbakır'da

ABD askerleri Diyarbakır'da
31 Ekim 2012 13:57

Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na gelen ABD’li 20 kişilik askeri heyet incelemede bulundu.
 

 
Suriye’deki olası gelişmelerde NATO’nun merkez üs olarak kullanacağı belirtilen Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na gelen ABD’li 20 kişilik askeri heyet incelemede bulundu.
 
Pazartesi günü Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı CASA tipi nakliye uçağıyla Ankara Etimesgut’tan, Diyarbakır’da bulunan 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na gelen Amerikan askerleri heyeti, 2 gün süreyle inceleme yaptı.
 
Konum itibarı ile NATO’nun Suriye’ye en yakın hava üssü olarak bilinen Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda, Türk komutanlarla bilgi alışverişinde de bulundu.
 
ABD’nin Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli oldukları belirtilen askerlerin Diyarbakır’daki temasları gizli tutuldu ve yetkililer konuya ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.
 
Suriye’den Türkiye sınırları içine defalarca top mermilerinin düşmesi ve Akçakale’de 5 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye, NATO nezdinde girişimlerde bulundu.
 
JETLER SINIRDA KEŞİF UÇUŞU YAPTI

 
Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8’inci Ana Jet Üssü’nden dün kalkan savaş uçakları Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı.
 
Diyarbakır’da BDP’nin dün düzenlediği olaylı eylem devam ederken 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8’nci Ana Jet Üssü’nde de hareketli saatler yaşandı.
 
Suriye’deki gelişmelerin yakından takip edildiği Hava Üssü’nde, dün saat 13.00 sıralarında hangarlardan çıkan 181’inci Filo’ya bağlı 4 F-16 savaş uçağı kalkış için hazırlık yaptı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından havalanan F-16 uçakları Suriye sınırına yöneldi. Savaş uçakları Suriye sınırında 2 saatlik keşif uçuşu yaptıktan sonra üsse döndü.