ABD askerinin ne işi var?

ABD askerinin ne işi var?
31 Ekim 2012 15:55

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Diyarbakır’daki askeri hava üssüne Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir uçakla 20 ABD askerinin gittiği ve incelemelerde bulunduğuna dair haberlerin olduğuna işaret ederek, “Ne yapmaya çalışıyor hükümet? ABD askerlerinin Diyarbakır’da ne işi var?” diye sordu.

Meclis Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, basın organlarında Diyarbakır’daki askeri hava üssüne Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir uçakla 20 ABD askerinin gittiği ve incelemelerde bulunduğunun söylendiğini belirterek, şöyle dedi:

“Ne yapmaya çalışıyor hükümet? Bu Meclis’ten bilgi saklanmasın, ülkemizi felakete götürmeye doğru adımlar atılırken ne olduğunu bu Meclis bilmeli ve bizler vasıtasıyla kamuoyu da öğrenmelidir. ABD askerlerinin Diyarbakır’da ne işi var? Burada Milli Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanı bu konuyu açıklamalıdır. Diyarbakır’a gizli bir faaliyetle mi o askerler oraya gitti? Yoksa ülkemizin yine başını belaya sokmaya dönük bir eylem içindeler mi bunu açıklamanız gerekmektedir.”
 
-BURSA’DA YAŞANAN OLAY MECLİS’E TAŞINDI-
 
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Bursa’da yaşanan olayları Meclis’e taşırken MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, “Bir talihsiz açıklama olmuştur. CHP Grup Yönetimi de bu açıklamayı düzeltmek, değiştirmek gereğini duyarlar” dedi. MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, “Biz olaylar başlar başlamaz oradaki parti teşkilatlarımıza ve Ülkü Ocaklı gençlere parti teşkilatlarının ve ocak teşkilatlarının kapatılması talimatını verdik. Bu olayların içinde MHP’li ve Ülkücü gençler yoktur. MHP ve ülkücü gençler bu olayın tarafı değildir” diye konuştu.
BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de, “Milletvekili arkadaşımızın açıklaması son derece talihsiz olmuştur. İki partiyi bu olayda taraf olarak gösterip olayın boyutunu bu siyasi partilerin üzerine bir fatura olarak çıkarmak maksadıyla yapıldığını düşünüyoruz. Cezaevlerindeki açlık greviyle ilgili mevcut duyarsızlığa dikkat çekmek için partimizin, AK Parti binası önüne yapmak istediği demokratik bir yürüyüş söz konusudur. Ama bu demokratik hak talebine çok ciddi bir şekilde polis müdahalesi vardır. Olayı tetikleyen bu yaklaşımdır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de, “Bursa milletvekilimiz Sayın Aykan Erdemir biraz önce konuşma yaptı. Konuşmasında Bursa gazetelerinde yer alan haberlerden hareketle oradaki bilgileri parlamentoya vermeye çalıştı. MHP’yi hedef alan, olayın bir tarafı olarak gösterme şeklinde Sayın Erdemir’in bir kişisel yargısı kanaati yoktur. Tepki gösteren vatandaşlar içerisinde muhtelif siyasi partilere mensup kişiler olabilir” diye konuştu.