ABD açıkladı, Rusya tarih verdi

ABD açıkladı, Rusya tarih verdi
30 Ağustos 2013 20:42

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma’nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, ABD’nin bu hafta sonu Suriye’ye operasyon düzenleyeceğini iddia etti.

Rus İnterfax haber ajansına konuşan Puşkov, İngiltere ve diğer bazı müttefiklerinin Suriye’ye askeri müdahalede bulunmayı reddetmesine rağmen ABD’nin Suriye’ye operasyon düzenleyeceğini ve operasyonun hafta sonu gerçekleşeceğini öne sürdü. Puşkov, ABD’nin Suriye’ye Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararı olmaksızın askeri müdahalede bulunacağını birçok kez açıkladığına vurgu yaparak, operasyonda Fransa, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve bazı Arap Birliği üyesi ülkelerin olabileceğini söyledi.

Rus politikacı, İngiliz Parlamentosu’nun Suriye’ye müdahaleye hayır demesinin ABD ve Suriye karşıtı koalisyon için önemli bir darbe olduğunu ifade etti. Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, İngiliz hükümetinin Suriye’ye askeri müdahaleyle ilgili önergesinin parlamentoda yapılan oylamada reddedilmesine ilişkin, “Bu ret kararı, bazı ülkelerin askeri müdahale konusundaki ısrarını kıracaktır” değerlendirilmesinde bulundu.

 

Kaynak:Hürriyet