AB, hayvanlar üzerinde denenen kozmetik ürünlerin satışını yasakladı

AB, hayvanlar üzerinde denenen kozmetik ürünlerin satışını yasakladı
13 Mart 2013 03:30

Avrupa Birliği ülkelerinde pazartesi gününden itibaren hayvanlar üzerinde denenmiş şampuan, ruj ya da vücut losyonu gibi bütün kozmetik ürünlerinin satışı artık yapılamayacak.

 

 

 

 

Radyo Kassel, yasağın, Avrupa Birliği ülkelerinde üretilen kozmetik ürünlerinin yanı sıra Avrupa Birliği dışından ithal edilen ürünler için de geçerli olduğunu bildirdi.

 

 

 

 

Alman televizyonları Avrupa Birliği ülkeleri ve Avrupa Parlamentosu, 2003 yılında vücut bakımı ürünlerinde hayvanların kobay olarak kullanılmasının durdurulması kararı aldığını vurguladı. Bu karar doğrultusunda Avrupa’da 2004 yılından beri kozmetik ürünleri hayvanlar üzerinde test edilemediği belirtildi. Avrupa Birliği’nde 2009 yılında alınan karar uyarınca da şimdi bu ürünlerin satışı tamamen yasaklanmış oldu.

 

 

 

 

AB Sağlık ve Tüketici Politikaları Komiseri  Tonio Borg, bu kararın hayvan sağlığına verilen önem doğrultusunda alındığı belirtildi. Borg, ürün geliştirmede alternatif yöntemler bulunması için kozmetik sektörünü desteklemeye devam edeceklerini ve bu yasağı dünya geneline yaygınlaştırmaya çalışacaklarını belirtti. Komisyon kozmetik araştırması çalışmaları için 2007 ile 2011 yılları arasında 238 milyon Euro destek verildi.