9 yaşındaki Muhammed su dolu çukurda boğuldu

9 yaşındaki Muhammed su dolu çukurda boğuldu
12 Mart 2013 13:20

Şanlıurfa’da, arkadaşlarıyla oyun oynarken dengesini kaybederek yağmur sularının doldurduğu çukura düşen 9 yaşındaki Muhammet Nur Sarısu, boğularak can verdi.

Muhammet’in ölüm haberini alan yakınları gözyaşına boğuldu.


 
Olay, saat 16.30 sıralarında Akabe Mahallesi TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede meydana geldi. İlkokul öğrencisi Muhammet Nur Sarısu, arkadaşlarıyla birlikte boş alanda oyun oynamaya başladı. Sarısu, bir süre sonra oyun dengesini kaybetti ve yağmur sularının doldurduğu boyunu aşan çukura düştü. Arkadaşlarının durumu haber vermesiyle olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

 

YAŞATMAK İÇİN SEFERBER OLDULAR
 
Kısa sürede olay yerine gelen su altı polisleri, çukurdaki küçük çocuğun cesedini dışarı çıkardı. Hazır bekleyen sağlık görevlileri, küçük çocuğu hayata döndürmek için uzun süre kalp masajı yaptı, ancak başarılı olamadı. Yapılan çalışmalara rağmen hayata döndürülemeyen küçük çocuğun cesedi otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.


 
YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
 
Yaşananları duyarak olay yerine koşan küçük Muhammet’in yakınları ise gözyaşına boğuldu. Bir apartmanda kapıcı olduğu öğrenilen çocuğun babası Mehmet Ali ile annesi Adile Sarısu, çocuklarının ölüm haberiyle sinir krizi geçirdi. Görevliler tarafından teselli edilmeye çalışılan acılı anne ve baba ambulansta sakinleştirildi.
 
Küçük Muhammet’in ölümüne yol açan yağmur suları ise itfaiye ekipleri tarafından tahliye edilerek çukur boşaltıldı.