9 saatlik rötar Atatürk Havaalanı'nı yatakhaneye çevirdi

9 saatlik rötar Atatürk Havaalanı'nı yatakhaneye çevirdi
9 Ocak 2013 00:15

YOĞUN kar yağışı başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta hava ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Kar yağışı nedeniyle uçuşlar gecikmeli yapılırken, Avrupa’da havalimanlarının gece saatlerinde uçuş trafiğine kapanmasından dolayı Avrupa uçuşlarında 9 saatlik gecikmeler yaşandı.
 
PİSTLER AÇIK TUTULUYOR
 
Kar yağışı nedeniyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) karla mücadele ekipleri pistlerin buzlanmaması için de-icing uygulaması yapılıyor. Pistlerin açık tutulması için ekipler 24 saat çalışırken, uçaklar kalkış öncesi pist başında anti-icing sırası bekliyor. Anti-icing sırası nedeniyle iç ve dış hat uçuşlarında gecikmeler yaşanıyor.


 
AVRUPA SEFERLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ
 
Yurtta etkili olan kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları iç ve dış hat olmak üzere karşılık 65 seferini iptal etti. Karşı meydanlardaki olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşlar gerçekleşmemesi, Türk Hava Yolları ve Lufthansa Havayolları’nın Avrupa uçuşlarının yapılamamasına neden oldu.

Uçaklar, karşı meydanlardaki olumsuz hava koşulları ve yoğun hava trafiği nedeniyle Atatürk Havalimanı’na gecikmeli gelirken, uçakların bağlantılı Avrupa uçuşları yapılamadı.

Avrupa’daki havalimanlarının gece saatlerinde uçuş trafiğine kapanmasından dolayı Türk Hava Yolları (THY) Viyana, Zürih, Londra, Kopenhag, Paris, Brüksel, Lufthansa Havayolları’nın Münih, Düsseldolf ve Frankfurt seferlerinde yaklaşık 9 saatlik gecikmeler yaşandı. Avrupa uçuşlarında yaşanan gecikmeden dolayı Türk Hava Yolları ve Lufthansa Havayolları yolcuları otellere yerleştirdi. Havalimanında kalan yolculardan bazıları vakitlerini uyuyarak geçirirken, bazıları da oyun oynadı.