81 il başkanıyla seçim güvenliği toplantısı yapıldı!

81 il başkanıyla seçim güvenliği toplantısı yapıldı!
1 Şubat 2023 10:16

CHP Genel Merkezinde yapılacak olan seçimlerin güvenliğinin alınmasının önemi nedeni ile 81 il başkanı ile toplantı yapıldı.

 

 

Genel seçimlere kısa bir süre kaldı. Geçen seçimlerde sık sık gündeme gelen seçim güvenliğinin yeniden problem olmaması için CHP Genel Merkezinde 81 il başkanı ile toplantı düzenlendi.

Söz konusu toplantı CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel başkanlığında yapıldı.

 

HaberTürk’ten Mahir Kılıç’ın haberine göre; gerçekleştirilen toplantıda seçim ve sandık güvenliği konusu ele alındı, örgütlerin hazırlıkları değerlendirildi. Ayrıca Muharrem Erkek, seçim güvenliğinin hukuki boyutuyla ilgili bilgi verdi. Özellikle her okulda bir en az bir avukatın görevlendirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Toplantıda altılı masa ile seçim güvenliği için yapılan işbirliği de gündeme geldi. 81 ilde sandıkların güvenliği için işbirliği yapılacağı belirtildi.