‘6’lı masanın sağcı partileri demokrasiyi kimin için istiyor?’

‘6’lı masanın sağcı partileri demokrasiyi kimin için istiyor?’
21 Haziran 2022 10:55

Cumhuriyet yazarı Emre Kongar, 6’lı muhalefet masası bileşenlerinin, seçim kazanıldıktan sonra dağıtılacak makamlar üzerinde şimdiden pazarlıklar yaptıkları haberlerini değerlendirdi.

 

 

Kongar, “Tamam, sağ gelenekten gelen bütün bu partiler mevcut sağcı iktidarın otoriter “Şahsım Devleti” rejiminden şikâyetçiler… Ama CHP ile aynı çatı altında Demokratik Rejimi savunan ‘Millet İttifakı’nı kurmuş olmaları onların gerçekten demokrasiye olan inançlarından mı gelmektedir… Yoksa sadece eski liderlerinin kendilerini dışlamasından mı kaynaklanmaktadır?” diye sordu.
“6’lı masanın gücü sağ partilerin CHP’ye destek vermelerinden değil, Demokratik Rejim’i desteklemeye başlamış olmalarından kaynaklanmaktadır” diyen Kongar, şu ifadeleri kullandı:

“Bu partilerin liderleri, sahip oldukları gücü abartarak, hak etmedikleri makamları talep etmeye başlarlarsa, bu onların muhalefette demokrat, iktidarda otoriter olma eğilimlerini devam ettirdiklerinin kanıtı olacak ve 6’lı masayı dağıtacaktır. O zaman da bu küçük sağ partilerin hepsi acı gerçeklerin yalnızlığına mahkûm olacaklardır.”

Yazının tamamı için tıklayın.