‘6’lı birliktelik Erdoğan’ın 3. kez adaylığı konusunda kesin bir tavır belirlemeli’

‘6’lı birliktelik Erdoğan’ın 3. kez adaylığı konusunda kesin bir tavır belirlemeli’
2 Ağustos 2022 11:50

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanlığına adaylığı tartışmasını değerlendirdiği bugünkü yazısında muhalefet partilerini eleştirdi. Kulislerdeki erken seçim iddialarını hatırlatan Uğuroğlu, “6’lı birliği oluşturan siyasi partilerin uyguladıkları muhalefet stratejisinde tavı eksikliği var” eleştirisi getirdi. Uğuroğlu, 6’lı muhalefetin ağustos ayı toplantısında Erdoğan’ın 3. kez adaylığı konusunda kesin bir tavır belirlemesi gerektiğini söyledi.

 

 

Uğuroğlu, “muhalefetin iktidardan gelebilecek erken seçim teklifini kabul etmeli mi, etmemeli mi?” sorusunu gündeme getirdiği bugünkü yazısında şunları kaydetti:
“Bu soruyu Meclis’te grubu bulunan CHP, İYİ Parti ve HDP yetkililerine sordum. CHP diyor ki; ‘Kasım’da erken seçime evet, Mayıs-Haziran aylarında erken seçime hayır…’ İYİ Parti diyor ki; ‘Kasım’da erken seçime evet, Mayıs-Haziran için yorum yapmak erken. Erdoğan’a mağduriyet rolü oynatmayacağımız bilinmeli…’ HDP diyor ki; ‘Erdoğan ister zamanında, ister bu yıl, ister gelecek yıl her ihtimalle kaybedecek, seçimin erken olması için bu yıl olması lazım. Mayıs ya da Haziran 2023’te Erdoğan için erken seçim tuzağına düşmeyiz…’ Muhalefetin Erdoğan’a mesajı özetle şudur; ya Kasım 2022’de erken seçim, ya 18 Haziran 2023’te zamanında seçim…”

 

Uğuroğlu, “6’lı birliktelik ağustos ayı toplantısında Erdoğan’ın 3. kez adaylığı konusunda kesin bir tavır belirlemeli ve görüş açıklamalı. Ya Anayasa’ya sahip çıkılacak ya çiğnenmesine ortak olunacak” görüşünü aktardı.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.