61 ölüme 2 tutuklama

61 ölüme 2 tutuklama
8 Eylül 2012 09:53

İzmir’in Menderes ilçesi açıklarında kaçakları taşıyan teknenin battığı kazadan sağ kurtulan ve tekne kaptanı ile yardımcısı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Menderes ilçesi açıklarında kaçakları taşıyan teknenin battığı kazadan sağ kurutulan ve gözaltına alınan tekne kaptanı ile yardımcısı tutuklandı.

Kazayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Özdere Jandarma Komutanlığı’ndaki sorgularının ardından Menderes Adliyesi’ne sevk edilen tekne kaptanı B.Y. ile yardımcısı M.M, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili gözaltına alınan diğer zanlıların sorgusunun ise devam ettiği bildirildi.

Menderes ilçesi Ahmetbeyli beldesi açıklarında dün meydana gelen kazada, kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu 61 kaçak göçmenin cesedine ulaşılmıştı.

ATK ÖNÜNDE UMUTLU BEKLEYİŞ
Öte yandan kaçakların yakınları Özdere Jandarma Komutanlığı ve İzmir Adli Tıp Kurumu önünde bekleyişini sürdürüyor.

Otopsi işlemlerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ve cenazelerini bekleyen ailelerin mağdur edilmemesi için Adli Tıp Kurumu’nun hafta sonu da çalışacağı belirtildi.

Kazada hayatını kaybeden 61 kişiden 44’ünün kimlikleri belirlendi.

Kimlik tespiti yapılanlar şöyle:

”Hüseyin Hedili, Muhammed Barzani, Halil Hevin, Muhammed Serdar, Hasan Hüseyin, Şehmuz Cabbar, Omar Vaildehil, Hüseyin Cumana, Ömer Lavcı, Galo Rodin, Ömer Ferhat, Muhammed Ahmet Khlod, Hüseyin Helin, Şeyho Ömer Ahmet, Roma Suzan, İbrahim Muhammed Ahlam, Mesdo Samya, Cindah Lina, Muhammed Aiyn, Hama Nevruz, Yunus İmat İbrahim, Abdullah Alan Ahmet, Nosan Eric, Hasan Lova, Mustafa Hüseyin Muhammed, Yunus Cihan, Halil Hasan Edip, Muhammed Ahmet, Muhammed Midya, Hasan Azad, Muhammed Lara, Ahmet Recal, Muhammed İzdan, Şeyho Ömer Helin, Muhammed Mesdo, Mustafa Hüseyin Ruhat, Emel Mejdo, Abdullah Alan Renin, Jalal Samira, Abdo Saliha, Mustafa Hüseyin Regat, Mustafa Hüseyin Ahmed, Yunus Abdüllatif İhlam, Yunus Cumana.”

KİŞİ BAŞI 6 BİN DOLAR
Olayla ilgili yürütülen soruşturmada organizatörlerin İstanbul’da bir limanda demirli ”Sailor” isimli tur teknesinin kaptanıyla 10 bin dolara anlaştığı, kaçak geçiş yapmak isteyenlerden kişi başına 6 bin dolar aldığı bilgisine ulaşıldı.

İstanbul çıkışında varış rotasını İtalya olarak bildirdiği belirtilen teknedeki bazı kaçakların daha önce de kaçak geçişi denediği, ancak başarılı olamadıkları da belirlendi.