6 liderin buluşmasında ibre Şubat ayına döndü!

6 liderin buluşmasında ibre Şubat ayına döndü!
23 Ocak 2022 12:05

Millet İttifakı ortağı CHP, İYİ Parti, SAADET, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi temsilcilerinin katıldığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem (GPS) çalışması geçtiğimiz hafta tamamlanarak liderlere sunuldu.

 

 

 

 

GPS’de ilkeleri ortaya koyan 23 sayfadan oluşan çalışmaya liderlerden de itiraz gelmedi. Sırada üzerinde uzlaşılan modelin 6 liderin katılacağı ortak bir toplantı ile kamuoyuna duyurulması var. Parti yöneticileri yapılan planlama kapsamında bu açıklamanın şubat ayı başında olması için çalışmayı başlattı.

 

 

 

Ortak açıklamanın nasıl olacağı ve oturma düzeni üzerinde de önerilerin değerlendirilmesi sürüyor. 6 liderin isimlerine ya da partilerinin isimlerine göre alfabetik sıra ile oturması ya da liderlerin kıdemleri, tecrübeleri gözetilerek yaşlarına göre sıralanması öneriler arasındaydı. Bir yeni öneri ise liderlerin genel başkanı olduğu partinin kuruluş tarihine göre sıralanması. Böyle olursa sıralama Demokrat Parti, CHP, SAADET, İYİ Parti, Gelecek ve DEVA Partisi olacak.

 

 

Bir otelde yapılması beklenen toplantının içeriği ile ilgili de farklı öneriler var. Tüm liderlerin söz alması beklenen ortak açıklamada üzerinde anlaşılan GPS bildirisinin ise bir genç tarafından okunabileceği belirtiliyor.