6 baronun olağan genel kurulu yapıldı, 5 başkan değişti

6 baronun olağan genel kurulu yapıldı, 5 başkan değişti
5 Temmuz 2021 10:55

Covid-19 salgını kapsamında birçok kez ertelenen baro genel kurulları, İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan son genelgeye göre 15 Haziran’dan itibaren üye sayısı 400’ün altındaki barolar pazar günleri hariç diğer günlerde, üye sayısı 400’ün üzerindeki barolar ise 26-27 Haziran’dan itibaren salgın tedbirlerine uygun şekilde yapılıyor.

 

 

5 BARONUN GENEL KURULLARI DAHA YAPILDI

 
Bu kapsamda geçen hafta Çanakkale, Amasya, Manisa, Elazığ, Muğla, Edirne ve Kastamonu Baroları genel kurullarını yaparken, bu hafta sonu da Denizli, Konya, Şanlıurfa, Zonguldak, Çankırı, İstanbul 2 Nolu Barosu’nun seçimleri yapıldı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre seçimlerde Denizli, Şanlıurfa, Zonguldak, Çankırı, İstanbul 2 Nolu Baroları’nın başkanları değişirken, Konya Baro Başkanı yeniden seçildi.

 

 

İSTANBUL 2 NOLU BAROSU’NUN BAŞKANI DEĞİŞTİ

 
İstanbul 2 Nolu Barosu’nun 1’inci Olağan Genel Kurulu’nda üç aday yarıştı. Mevcut Başkan Gönül Yıldız’ın yeniden aday olduğu seçimlerde Yasin Şamlı ve Murat Güneş de başkan adayı oldu. Yapılan seçimlerde Yasin Şamlı, çoklu baro yasasının ardından kurulan İstanbul 2 Nolu Barosu’nun yeni başkanı oldu.

 

 

DENİZLİ BARO BAŞKANI DEĞİŞTİ

 
Denizli Barosu’nda ise mevcut başkan Müjdat İlhan’ın yeniden aday olduğu 47’nci seçimli Olağan Genel Kurulu’nda diğer başkan adayı Adnan Demirdöğer seçimleri kazandı. Şanlıurfa Barosu’nun Olağan Genel Kurulu’nda ise 4 aday yarıştı. Mevcut başkan Abdullah Öncel’in yeniden aday olmadığı seçimlerde baro başkanlığını Mehmet Velat İzol kazandı.

 

 

KONYA BAROSU BAŞKANI YENİDEN SEÇİLDİ

 
Zonguldak Barosu’nun 65. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Özel Eroğlu yeniden aday olmadı. Türker Kapkaç ve Ertan Taşdelen’in yarıştığı seçimlerin galibi Türker Kapkaç oldu. Çankırı Barosu Olağan Genel Kurulu’nda da baro başkanı değişti. Seçimleri mevcut başkan Erkan Köroğlu yerine Mustafa Deniz kazandı. Konya Barosu seçimlerinde mevcut başkan Mustafa Aladağ yeniden seçildi.

 

 

37 BARO SEÇİM YAPTI, 44 BARO YAPMADI

 
Söz konusu 6 baroda daha yapılan seçimlerle birlikte olağan genel kurulunu yapan baro sayısı 37’ya çıktı. Henüz 44 baronun seçim yapmadığı pandemi sürecinde aralarında Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya’nın da bulunduğu çok sayıda baronun genel kurulları ekim ayına kaldı.