6 aylık ömüre 16 yıl hapis cezası

6 aylık ömüre 16 yıl hapis cezası
27 Ağustos 2012 16:11

Kanser hastası olan ve 6 aylık ömrü kaldığı doktor raporuyla tespit edilen Muhsin Barut’un kızı, “Babamın adına ben özür diliyorum. Ama illa ki devletimiz ‘Bu ceza çekilsin’ diyorsa, ben razıyım çekmeye. Son bir saat olsa da evinde geçirsin” dedi. 

İzmir ‘de karaciğer kanserine yakalanan, 8 Ekim 2010 tarihinde yeşil kartının iptal edilmesi üzerine av tüfeğiyle toplum sağlığı merkezini basarak rastgele ateş eden inşaat işçisi 50 yaşındaki Muhlis Barut, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu Barut, son günlerini yaşarken ailesiyle özgürce vedalaşma hakkı istedi.Sağlık durumu giderek ağırlaşan, doktorların geçen Nisan ayında 6 aylık ömür biçtikleri Muhlis Barut’un ailesine işlemlerin bir ay süreceği yanıtı verildi. Gözyaşı döken 24 yaşındaki Gönül Barut, “Babamın adına ben özür diliyorum. Ama illa ki devletimiz ‘Bu ceza çekilsin’ diyorsa, ben razıyım çekmeye. Son bir saat olsa da evinde geçirsin” diyerek yetkilelere seslendi.

İzmir ‘in Bayraklı İlçesi’nde yaşayan, okuma yazması ve herhangi bir sabit geliri olmayıp inşaat işçiliği yapan karaciğer kanseri hastası Muhlis Barut, 8 Ekim 2010 tarihinde yeşil kartının iptal edilmesi üzerine av tüfeğiyle toplum sağlığı merkezini basıp rastgele ateş etti. Polis tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirilen Barut, İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi ‘ne yapılan yargılama sonunda 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dosya temyiz için Yargıtay’a gönderildi. Cezası henüz kesinleşmediği için ‘tutuklu’ konumunda bulunan, cezaevinde kemoterapi tedavisini sürdüremeyen ve 4 kez mide kanaması geçiren Muhlis Barut, son günlerini yaşarken ailesiyle “özgürlükte vedalaşma hakkı’ istedi.