58. Madde için karar

58. Madde için karar
26 Ocak 2012 16:20

Küme düşme cezasının bir defalık puan silmeye çevrilmesi ile ilgili önerge reddedildi.

Küme düşme cezasının bir defalık puan silmeye çevrilmesi ile ilgili önerge reddedildi.

 

ALİ KOÇ (Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı):

 

“Başından beri kulübümüze önyargı ile yaklaşan, hukuk yerine lobilere başvuran yönetimin güven tazelemeye ihtiyacı vardır”

 

ABDULLAH KİĞILI (FB Yöneticisi ve TFF Eski Başkanı):

 

“TFF Yönetimi bu olayı ilk günden itibaren sağlıklı bir şekilde yönetememiştir. Çok zig zag lar olmuştur”

 

ÖZKAN OLCAY (TFF Eski Başkanı):

 

“Biz kararı geçiştirmeye çalışırken, daha büyük zararlar verebiliriz. Şikeye hafif cezalar vermek, şikeyi meşrulaştırmak anlamına gelir. UEFA ve FIFA’dan ceza almamalıyız, itibarımızı korumalıyız”

 

ÜNAL AYSAL (Galatasaray Kulübü Başkanı):

 

“Önergeyi kabul etmeyeceğiz” “8 ay önce seçtiğimiz federasyon için güven tazelenmelidir”

 

NİHAT ÖZDEMİR (Fenerbahçe Başkan Vekili):

 

“58. maddenin değişmesini istemiyoruz” “Adil yargılanma istiyoruz” “Savunma hakkı kutsaldır”

 

ŞENOL GÜNEŞ (Trabzonspor Teknik Direktörü):

 

“Hukuksuzluğu düzeltmek için adımlar atmalıyız”

 

Olağanüstü Genel Kurul’da divan başkanlığına Yalçın Karadeniz, başkan vekilliğine Hasan Yener, divan üyeliğine Sevda Karaali Şireci ve Kamil Dizar oy çokluğu ile seçildi. 1 saati aşan bir aradan sonra yeniden başlayan genel kurulda 7. maddeye geçildi.

 

7. madde; “Haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilip değiştirilmemesinin görüşülmesi ve karara bağlanması” olarak okunurken, oylamaya geçilmeden önce söz isteyenlere konuşma fırsatı verildi.

 

İlk olarak; Galatasaray Kulübü Başkanı ÜNAL AYSAL kürsüye geldi…

 

Aysal; yaptığı konuşmada, “7. maddede yapılmak istenen değişiklik önergesinde aslında 58. maddenin gizlenmiş değişiklik önergesi olduğu görülüyor. Maç oynanırken kuralın değiştirilemeyeceğini daha önce de söylemiştik. Bu önerge ise tam tersini getirmektedir” dedi.

 

Değişiklik için Galatasaray olarak “hayır” oyu kullanacaklarını kaydeden Aysal, yapılacak değişikliğin kamu vicdanını rahatsız edeceğini, statlardaki huzurun biteceğini ve sonu gelmez tartışmalara yol açacağını ifade etti. Değişikliklerin yeni değişikliklerin de önünü açacağını dile getiren Ünal Aysal, “Biz sorunların bir an evvel çözülmesini bekliyoruz. TFF yönetim kurulu güven tazelemeli. Biz de onlara sorunların çözümü için imkan sağlamalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Daha sonra Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili NİHAT ÖZDEMİR söz aldı.

 

Özdemir; TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a büyük tepki gösterdi. Fenerbahçe Genel Kurulu’nun 58. madde ile ilgili olmadığını ifade eden Özdemir, “Biz F.Bahçe Spor Kulübü olarak 58. maddenin tartışılmasını ve bu Genel Kurul’un yapılmasını istemiyoruz. F.Bahçe’nin gündemi bu Genel Kurul’un gündemiyle ilgili değildir. Biz kendimizi biliyoruz. Ve ayrıca da Türk adaletine güveniyoruz. Bu yüzden ne bugünkü Genel Kurul’u gerekli görüyoruz. Yarım puanımızın dahi silinmesini kabul etmiyoruz. O yüzden birazdan görüşülecek ilgili önegenin de bugünkü Genel Kurul’unda yapılmasını F.Bahçe olarak doğru bulmuyoruz. Kulübümüze maal edilmeye çalışılmaktadır. Bugün verilecek karar F.Bahçe’nin üzerine yıkılmaya çalışılacaktır. Biz bunu kabul etmiyoruz.” dedi.

 

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak sadece adil bir şekilde yargılanmak istediklerini belirten Özdemir, “”6222 kanun için de ‘Kişiye özel kanun çıkarılıyor. Aziz Yıldırım için düzenleme yapılıyor’ denilmişti. Ancak başkanımız ve arkadaşlarımız hala içerdeler. Biz sadece adil yargılanma istiyoruz. TFF Kurulları’nda özellikle ve önemli adil bir yargılama istiyoruz. TFF Kurulları’nın vereceği bir karar nedeniyle kişilerin mahkemeye savunma hakları ellerinden alınmış şekilde çıkmasını istemiyoruz. Unutmayınız. Bu soruşturma kapsamında 8 kulüp var. Biz inanıyoruzki yakında 11-12 kulübe çıkacak. Soruşturma ile ilgili kararın play-off öncesi verilmesini doğru bulmuyoruz. Federasyonun talimatları çerçevesinde konuya dair yapılması gerekenler belirtilmektedir. Ve burada herhangi bir süreden bahsedilmemektedir.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun artık kişilere savunma hakkı vermesi gerektiğini belirten Özdemir, “Kişilere sözlü savunma imkanı tanınmasını da talep ediyoruz. Bunun için de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Savunma hakkı kutsaldır. Ancak savunma hakkımız oldu bitti’ye getirilmek istenmektedir. İşte bu yüzden savunma sürecinin iyi niyetiyle ilgili sıkıntılarımız vardır. TFF Başkanı bu süreçte bir kez dahi ‘Masumiyet karinesi vardır. Kimse Türk futbol ailesini suçlayamaz. Karar yargı sonucu sonunda verilir. Daha kişiler savunma haklarını kullanmamışlardır. Suç varsa Federasyonumuz en ağır cezayı verir’ demiş midir? Hayır, dememiştir. TFF bunun yerine kafasında suçluları belirlemiş, suçlanana ne ceza verileceğini karar vermeye yönelik hareketlerde bulunmuştur.” dedi.

 

ŞENOL GÜNEŞ’İN SÖZLERİ

 

“Türk futbolu büyük ölçüde yaralanmıştır. Özerkliği iyi kullanamadığımızı görüyoruz. Kuralları önemsemedik. Herşey şeffaf olsun derken, daha kapalı hale dönüştürüldü. Hukuksuzluğu düzeltmek için adımlar atmalıyız. O yüzden bu genel kurulun milad olmasını diliyorum. UEFA ve FIFA kriterlerine uymak birinci görevimiz olmalı. Suç sahiplenemez, kim yapmışsa cezasını çekmeli. Biz suçtan kaçacağımıza birbirimizden kaçıyoruz. Bataklığı kurutmak istersek bunu yaparız, kirli suyu temizlemek istersek payımızı alırız. Bizim misyonumuz sadece sportif yarış değil, sorumluluklarımız da var. Benim için önemli olan gelecek nesillere aktaracaklarımızdır.

 

ÖZKAN OLCAY

 

“Biz kararı geçiştirmeye çalışırken, daha büyük zararlar verebiliriz. Şikeye hafif cezalar vermek, şikeyi meşrulaştırmak anlamına gelir.”

 

ABDULLAH KİĞILI

 

“Olağanüstü toplantıların gündemine sadık kalacağım. Futbolda şike şangını adı verilen olay hepimizin malumudur. Bilgi alışverişi toplantısı olduğu için bu eksende kalınmalıdır. TFF Yönetimi bu olayı ilk günden itibaren sağlıklı bir şekilde yönetememiştir. Çok zig zag lar olmuştur. TFF bu yangını nasıl söndüreceğine dair bugün bile fikir sahibi değil”

 

ALİ KOÇ

 

“Federasyon’un çağrısı üzerine Türk futboluna yön vermek ya da içinde bulunan kaosu daha da derinleştirmek için buradayız.

 

Söz konusu önergeyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Herhangi bir özel muamele isteğimiz de yoktur. Yasal süreçte suçlu çıkacak kişi ve kurumların yargıdaki karşılığı ne ise bu uygulanmalıdır. Yeterli savunma hakkı tanınmadan kararlar alınmaya çalışılması hukukçulara göre de imkansızdır. Bizim tek dileğimiz yasal sürecin sağlıklı işlemesi.

 

Konuyu gizlilik ilkesinde sürdürmek zorunda olanlar, 3 gün sonra resmi sitelerinden açıklama yaptılar. 19 maçtan bahsedildi. Adı geçen kulüpler peşinen suçlu ilan edildi. Her türlü evrak basına sızdırıldı. Medyada çarpıtıldı ve Fenerbahçemiz suçlu ilan edildi. Toplumsal etkiler tamamen gözardı edildi. Yayın yasağı iş işten geçktikten sonra ilan edildi. Kamuoyu baskısı yüzünden TFF de etki altında kaldı. Masumiyet Karenesinden hiç bahsetmeden, gizlilik ihlalilinin Türk futbolunun marka değerine verdiği zarar göz önünde bulundurulmadan suçlu olduğumuza inandılar.

 

TFF 15 Ağustos’taki açıklamasıyla bir nevi kendisini inkar etmiş oldu. Fenerbahçe’nin suçlu olup olmadığını bilmeden neden bizi şampiyonlar liginden men ettiniz ? Bizlere göre Federasyonumuz güvenilirliğini yitirmiştir. Suçumuzu onurumuzla çekmeye razıyız. Tüm yaşananlara rağmen tüm branşlarda ya zirvedeyiz, ya da zirvenin ortağıyız. Bu takdire şayandır.

 

Geçen seneki raporlarda, gözlemci, hakem raporlarında herhangi bir sorun teşkil etmemiştir. Nasıl oluyor da daha sonra bir takım iddialar ortaya çıkmıştır. Bizi daha iyi anlamanız için kendinizi bir an için bizim yerimize koymanızı rica ederim. Play-Off’tan önce verilecek kararlar yeterli savunma hakkı tanınmasına imkan sağlamaz. Başından beri kulübümüze önyargı ile yaklaşan, hukuk yerine lobilere başvuran yönetimin güven tazelemeye ihtiyacı vardır.”

 

Ayrıca; şu ana kadar Giresunspor Yöneticisi Sonay Kale, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Erdenay Oflas, Konyaspor Başkanı Ahmet Şan da açıklamalarda bulundu…

 

TFF BAŞKANI MEHMET ALİ AYDINLAR: “BİZE İNANIN, ADALET ANLAYIŞIMIZA GÜVENİN…”

 

“TARAF OLMAKLA SUÇLANDIK, EVET TARAFIZ; TÜRK FUTBOLUNUN BAŞININ DİK DURMASINDAN YANA TARAFIZ”

 

“HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ”

 

Ankara Sheraton Oteli’ndeki olağanüstü genel kurul, önerge krizinin ardından 25 dakika gecikmeli olarak başladı.

 

303 kişilik delege sayısının yarısından fazlasının katılımı nedeniyle genel kurul başladı.

 

289 delegenin kayıt yaptırdığı, 226 delegenin oy kullanacağını belirttiği tarihin en kalabalık genel kurulunda 72 gazeteci, 12 foto muhabiri ve 30 kameraman görev alıyor…

 

Divan Kurulu’nun oluşumundan sonra söz alan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar şunları söyledi:

 

“Sahada canla başla mücadele etmiş olanlar, kulübede en iyisini vermeye çalışanlar, gönül verdikleri renklerin sportif ve ekonomik açıdan uluslararası standartlara kavuşması için çaba sarfedenler, düdükleriyle adalet dağıtanlar ve daha niceleri…

 

Herkes,,, hepimiz; futbolun birleştiriciliğini, naifliğini, heyecanını, basitliğini ama bir o kadar da bilinmezliğini sevdik, seviyoruz…

 

Sadece biz mi???

 

Pazartesi sabahları; işe zafer edasıyla giden, eşi dostu tarafından espri yağmuruna tutulan, kızdırılan, takımlarının tek bir golüyle dünyanın en mutlu insanı olan milyonlarca taraftar da bu güzel oyunun sevdalısı durumunda.

 

Futbolun büyüsüne kapılan biri olarak, bundan tam 20 yıl önce, 1992’de profesyonel kulüp yönetiminde yer almaya başladım.

 

Türk futbolunun özellikle idari açıdan iyi bir yerlere gelmesine katkıda bulunmayı amaçladım.

 

Bundan 7 ay önce, ben ve 14 değerli arkadaşım, yine bu salonda sizlerin teveccühü ile futbolun idaresine 4 yıllığına seçildik.

 

Ancak; göreve başlayışımızın henüz 90’ıncı saatinde şike soruşturması ile karşı karşıya kaldık.

 

Etkisi yıllarca sürebilecek böyle bir olaya, 74 milyon gibi biz de hazırlıksız yakalandık…

 

“Türk futbolunun en ciddi krizi”

 

Türk futbolu sadece bugünün değil kurulduğu 1923’ten bu yana en ciddi krizini yaşamakta.

 

89 yılın bu en zorlu sorununu Türkiye Futbol Federasyonu’nun tek başına çözmesi mümkün değil.

 

Kamuoyunda zaman zaman dile getirilen “Süreç iyi yönetilemedi” eleştirilerine karşın sadece iyi niyetle çalışmamızı sürdürdük. Kararlarımızın, alındıkları tarihin şartları gözetildiğinde, en doğru kararlar olduğu konusunda ısrarcıyız.

 

Bu sınavda her zamankinden daha çok huzura, güvene, istikrara ve birlikteliğe ihtiyaç duyuyoruz.

 

Çünkü bu sorunun sorumlusu biz değiliz, çözüm için de futbol ailesinin üyelerinden, hepinizden yardım istiyoruz.

 

Futbolun paydaşları olarak sizlerden baskı değil, destek bekliyoruz.

 

Bu zorlu süreçte; bizleri ve kararlarımızı desteklemiş olan büyük bir kesim var. Onlarla birlikte yapıcı eleştirileriyle bize yön verenlere de teşekkür ediyoruz.

 

Ama üzülerek söylemeliyim ki, küçük çıkarları için, kaos ortamını daha da büyütmeye çalışan taraflar da var. Bu kaostan faydalanıp menfaat elde etmek isteyenlere sadece biz değil sizlerin de dur demesi gerekiyor.

 

“Hukuktan asla vezgeçmeyeceğiz”

 

Bize inanın, adalet anlayışımıza güvenin…

 

7 aydır süren ama bize 7 yıl gibi gelen bu süreçte çok üzüldük, çok kırıldık ancak 1 gün bile “neden biz” demedik, “arkadaşlar bu işi bırakıp gidelim” demedik…

 

Bu 7 aylık süreçte en çok taraf olmakla suçlandık.

 

EVET BİZ TARAFIZ…

 

Türkiye’den, Türk futbolunun başının dik durmasından yana tarafız.

 

Bunun için de; hukuktan ve futbolun istikrarını sağlamak hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

 

Bu konuda alacağımız kararların herkesi memnun etmesi mümkün değil. Elbette ki belli kesimler üzülecek… Ama hukukun üstünlüğü nihai kararı verecektir.

 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bugüne kadar aldığı her karar ve yaptığı her işlem; TFF Kanununa, Statüsüne ve hukuki düzenlemelerine uygun olduğu gibi; FIFA ve UEFA’nın uluslararası kural ve düzenlemelerine de harfiyen uygundur.

 

Futbol Federasyonu olarak herkese karşı eşit mesafedeyiz, herkese karşı adiliz. Çünkü biz herkesin federasyonuyuz. Türk futbolunun çatı örgütüyüz. Tüm profesyonel kulüplerin ve amatör futbolun arkasındaki gücüz.

 

Sizlerin teveccühü ile seçilen bir otoriteyiz ama otoriter değiliz.

 

Bu yüzden de, futbolumuzu hatta ülkemizi ilgilendiren önemli kararlar ile ilgili Genel Kurul’un görüş ve önerilerini dinlemek arzusundayız.

 

Evet yetkimiz var, ancak bu yetkiyi kullanmadan önce de tüm futbol paydaşlarının tavsiyelerini bize iletmesi, hepsi birbirinden kıymetli 300 delegenin en doğal hakkıdır.

 

Olağanüstü Genel Kurul kararını açıkladığımızdan bu yana, sayısız kulüp ve futbol adamından gelen destek ve güven ifadeleri, ne kadar doğru bir karar aldığımızın en önemli kanıtı.

 

“Saygılı eleştiriye açığız”

 

‘Biz bir aileyiz, hem de büyük bir aileyiz’ diyorsak, bu ailenin tüm fertlerini de dinlememiz gerekir düşüncesindeyiz.

 

Sadece bugün değil, sürecin başladığı 3 Temmuz’dan bu yana herkesi dinliyoruz. Kulüpler Birliği ile 10’u aşkın toplantı yaptık.

 

Yüzlerce, binlerce değişkeni olan böyle bir konuda, bu gemiyi limana yanaştırmak için, herkesten faydalanıyoruz.

 

Eleştirileri dinliyoruz ve kişilik haklarımızı zedelemeyecek, saygı sınırını aşmayacak her türlü eleştiriye açığız.

 

Saygıdeğer üyeler;

 

Sorumluluk taşıyan bir konumda olarak doğru bildiğimizden vazgeçmeyeceğiz. Bundan sonra da her türlü faaliyetimiz ve alacağımız kararda da şeffaf, paylaşımcı olmaya devam edeceğiz.

 

Futbol Ailesi’nin tüm kesimlerinin her kelimesine azami önem göstereceğiz.

 

Bu sebeple; Dürüst olmaya, Yasalara ve Topluma karşı sorumluluklarımızın bilincinde olmaya devam edeceğiz.

 

Süreç başladığından bu yana, hukukun üstünlüğü ve masumiyet karinesi en çok konuşulan kavramlar oldu.

 

Tüm süreci hukuki prensipler ışığında yürütüyoruz. Sözde değil özde hukuktan yanayız.

 

Bunu yaparken de, Dünyayı yeniden keşfetmedik. Evrensel hukuk normlarını, FIFA ve UEFA düzenlemelerini, TFF Kanun ve Statüsü hükümlerini göz önüne aldık. Aklımız, yüreğimiz ve vicdanımız böyle olması gerektiğini söylüyor.

 

“Hukuk Kurulları kararı verecek”

 

Artık bizim bir dahlimiz yok, top hukukta. Hukuki süreç; bağımsız ve alanında uzman hukukçulardan oluşan Hukuk Kurulları tarafından yürütülecek.

 

Şimdi sırada savunma hakkı var. Futbol Disiplin Kurulu, iddianamede adı geçen 62 şahıs ile ilgili savunma alacak.

 

Titizlikle yapılacak bu savunmaların yanı sıra, Etik Kurulu da tüm belgeleri inceleyerek raporunu tamamlayacak. Dosya üzerindeki gizliliğin kalkması ile birlikte hız da artmış durumda. Hukuki sürecin yetişmesi halinde, Disiplin Kurulları; Nisan’da başlayacak play-off öncesinde nihai kararını vermeyi planlıyor.

 

Bugünkü Genel Kurul’un alacağı kararlar da, bizler için önemli bir rehber, dikkate değer tavsiyeler olacaktır.

 

29 Haziran’daki Genel Kurul’da da vurguladığımız gibi; görevde olduğumuz süre boyunca kimsenin hakkının başkasına geçmesine izin vermeyeceğiz.

 

Futbolun tüm paydaşlarının emek ve alın terine saygı duymaya devam edeceğiz.

 

“Sadece futbol değil ülke itibarı da önemli”

 

Türkiye Futbol Federasyonu ve Futbol Ailesi olarak, önceliğimiz futbolumuzun gelişimi. Ama bugünkü şartlar sadece Türk futbolunu değil tüm Türkiye’yi, ülkemizin prestijini ilgilendiriyor.

 

Alınacak kararlarda, futbolun geleceği ve prestiji kadar Türkiye’nin uluslararası itibarı da dikkate alınıyor.

 

Futbolun gerçek sahiplerinin yer aldığı bu Genel Kurul’un ve kararların ülkemize, ülke futboluna hayırlı olmasını dilerim.

 

Sözlerime son verirken; hepimizi derinden yaralayan Van Depremi’nde vefat eden vatandaşlarımıza, genç yaşta hayatını kaybeden Keşansporlu kardeşlerimize, maça giderken hayatlarını kaybeden Trabzonsporlu futbol sevdalılarına ve de aramızdan ayrılan futbolun Ordinaryüsü Lefter’e, Allah’tan rahmet diliyorum…”

 

Genel Kurul Başkanlık Divanı Üyesi Yalçın Karadeniz şunları söyledi:

 

“Türk futbolu derinden sarsılmış ve kaotik ortama sürüklenmiştir. TFF hatalara düşmemek açısından Genel Kurulumuzu toplantıya davet etti. TFF buradan güçlü olarak çıkacaktır. Allah’tan hepimize başarılar diliyorum.”

 

ÖNERGE KRİZİ

 

TFF Olağan Genel Kurul öncesi Divan’a sunulan önerge krizi yaşanıyor…

 

Dün geceden beri devam eden toplantılarda TFF ve Kulüpler arasında fikir birliğine varılamadı…

 

TFF Başkanı Aydınlar ve Yönetimi; Bank Asya, 2. lig ve 3. lig kulüpleriyle yaptığı görüşmelerde bir sonuç alamadı…

 

Bu kulüplerin %70’inin ret oyu kullanacakları öğrenildi.

 

TFF Yönetim Kurulu hazırlamış olduğu divan önergesini ve konuşmacıların sürelerini yazılı olarak delegelere imzalatmak istedi. Delegeler oluşturulacak olan divana evet, süre ve kişi sayısına itiraz etti.

 

Delegeler, TFF Yönetiminine “Bizi çağıran sizsiniz ama niye konuşmamıza izin vermiyorsunuz, veya kısıtlı süre veriyorsunuz” diyerek hayıflandılar.

 

Bu gelişmeler yaşanırken, TFF Yönetimi genel kurulun başlamasına 20 dakika kala bu durumu değerlendiren kısa bir toplantı daha yaptı.

 

Öte yandan bu tarihi kongreyi rekor sayıda emniyet birimi koruyor. Otelin güvenlik personelinin yanı sıra TFF’nin anlaşmış olduğu özel güvenlik firması ve Ankara Emniyeti’ne bağlı mensuplarla toplam 480 emniyet görevlisi otel çevresi ve otel içinde önemler almış durumda…

 

İŞTE TARİHİ KONGREDE HAYATA GEÇİRİLECEK KARARLAR

 

 

1- Şike ve teşvik suçları işleyen ya da teşebbüs eden takımlar bir defaya mahsus da olsa küme düşürülmeyecek.

 

2- Adli yargılamaları süren kulüpler mahkemede ceza alırsa, daha sonra düşürülecek. Yani cezadan kaçış yok.

 

3- Puan silme cezaları hemen bu sezon play-off maçları başlamadan hayata geçirilecek. Asla geciktirilmeyecek.

 

4- Lig şampiyonluğu kupası Fener’den alınıp, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne giden Trabzonspor’a verilecek.

 

İŞTE OY KULLANACAK DELEGELER

 

- Spor Toto Süper Lig: 126 delege
- Bank Asya 1. Lig: 36 delege
- Spor Toto 2. Lig: 34 delege
- Spor Toto 3. Lig: 57 delege
- Diğer: 30 delege

 

Olağanüstü Genel Kurul’un gündem sırası ise şöyle:

 

1. Toplantı çoğunluğunun tutanakla tespiti,

2. Toplantının açılışı,

3. Genel Kurul Başkanlık Divanının oluşumu,

( 1 Başkan, 1 Başkan Vekili, 2 Üye Seçimi )

4. İstiklâl Marşı ve Saygı Duruşu,

5. Genel Kurul Başkanlık Divanına toplantı tutanaklarını imza yetkisi verilmesi,

6. Başkanın sunuşu,

7. Haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilip değiştirilmemesinin görüşülmesi ve karara bağlanması,

8. Dilekler,

9. Kapanış.