52.inci Balkan folklor festivali'nde kültür şöleni

52.inci Balkan folklor festivali'nde kültür şöleni
7 Temmuz 2013 21:55

Makedonya’nın UNESKO şehri olan Ohri’de geleneksel, farklı folklorların sergilendiği bir kültür şöleni, 52’inci Halk Şarkıları ve Dansları Balkan Festivali düzenlendi.

Şehir merkezinden başlayarak festivalin gerçekleşeceği Kültür Merkezi’ne kadar folklor ekipleri yürüyerek yöresel halk şarkıları ve oyunlarını sergilediler. Defile boyunca folklor ekipleri yerli halktan ve turistlerden büyük alkış aldılar.

52’inci Halk Şarkıları ve Dansları Balkan Festival’ne Makedonya folklor ekiplerinden başka Türkiye, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, İspanya, Bosna Hersek, İtalya, Macaristan ve Polonya’dan ekipler katıldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türk Halk Oyunları ve Halk Müziği Topluluğu(TÜHOM) Balkan Folklor Festivali’nde Türkiye’yi temsil etti.

Makedonya Meclisi himayesinde düzenlenen Festivalin açılış gecesinde konuşan Meclis Başkanı Trayko Velyanoski, yarım asrı aşan Balkan Folklor Festivali’nin farklı halkların kültür değerlerini sergilediğini söyledi. Farklılıklara saygı gösterilen ve dostlukların pekiştiği festivalin tam bir kültür şölenine dönüştüğünü ifade etti.
 
Balkan Festivali, ilk gecesinde Makedonya’nın ad yapmış Halk Şarkıları ve Oyunları  “Taneç ” Folklor Ekibi, ülkenin farklı yerlerinden yöresel şarkı ve oyunları sergiledi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Halk Oyunları ve Halk Müziği Topluluğu Türkiye?nin farklı bölgelerinden sergiledikleri oyunlarla seyircilerin büyük ilgisini çekerek alkışlarla takdir edildi.