500 hektar orman kül oldu

500 hektar orman kül oldu
11 Eylül 2012 11:05

Balıkesir’in Havran ilçesi Kaz Dağları eteğinde çıkan yangında 500 hektarlık alan kül oldu.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, yangının bir tarla kenarında ateş yakılması sonucu rüzgarın etkisiyle ormana sıçradığını belirterek, “Dün rüzgarın hızı 80 kilometreyi buluyordu. Gece biraz daha düşünce söndürme çalışmalarını hızlandırdık. Sabahın ilk ışıklarıyla 4 helikopter ve 2 uçak devreye girdi, karadan da 50 arazöz ile çok sayıda işçi ve köylü müdahale ediyor” dedi.
 
Recep Ateş, yangının aşırı rüzgar nedeniyle ilerleme eğilimi göstereceği iki nokta olduğunu, buraya da bütün güçleriyle havadan ve yerden müdahale ettiklerini kaydederek, “500 hektarlık alanın büyük bölümü kızılçam ormanı, 100-150 hektarlık alan ise zeytinlik ve tarım alanı. Bazı yerler ise yanmadı. Rüzgarın aşırı hızlı olmasından kaynaklanan bir neticeydi. Eğer rüzgar şiddetini arttırmazsa büyük oranda yangını kontrol altına aldığımızı söyleyebilirim” diye konuştu.
 
Söndürme çalışmalarına İzmir, Balıkesir, Çanakkale ve Bursa’dan ekiplerin katıldığını hatırlatan Ateş, kasıt olup olmadığıyla ilgili bir soruya da, “Kasıt için yeterli bilgi elimizde yok. Araştırmalar sonunda ortaya çıkacağını düşünüyorum” cevabını verdi.